Інноваційні тренди цифрової енергетики

10 червня 2024 року

Систематичне знищення російським агресором енергетичної інфраструктури  України, підвищення цін на енергоносії активізували завдання з децентралізації енергосистем та цифровізації мереж, подальшої декарбонізації та “зеленого” енергетичного переходу, впровадження відновлюваних джерел. Переваги розподіленої генерації не обмежуються лише стійкістю та енергонезалежністю – це також сприяє розвитку локальної економіки, створюючи нові робочі місця та стимули для розвитку інновацій.

В ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження за ініціативи Національного університету біоресурсів і природокористування України, Інституту загальної енергетики НАН України, за підтримки Кластеру цифрової енергетики відбулась  Друга Міжнародна науково-практична конференція «Цифрові технології в енергетиці і автоматиці».

На секції «Цифрова енергетика та системи з  полігенерацією», модератор Віктор Каплун, директор навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та енергозбереження НУБіП України, окреслив коло важливих питань, яким присвячена цьогорічний захід, привітав її учасників. Завданням секції конференції є обговорення нагальних питань, пов'язаних з ефективним управлінням підприємствами енергетичної галузі в кризових швидкозмінних умовах, пошуком інноваційних стратегій і бізнес-моделей, спрямованих на відновлення і формування нової моделі енергетичного ринку та розбудову «розумних» енергетичних мереж.

«New technologies for PV Systems in Buildings» у своїй доповіді висвітлили Evelina Stoykova Energy Centre Bulgarian та Nina Nikolova Vocational Training Centre Bulgaria Chamber of Installers in Bulgaria (Болгарія).

 

Про підвищення електроенергетичної стійкості об'єктів критичної інфраструктури в умовах воєнної агресії доповів Олександр Тесленко, провідний науковий співробітник відділу трансформації структури паливно-енергетичного комплексу Інституту загальної енергетики.

Живий діалог і зацікавленість викликали матеріали практичного застосування програмно-аналітичний комплекс «Золоче енергооблік» Євгенія Пономаренка, представник керуючої компанії «Золоче». Випускник НУБІП України ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження звернувся зі словами великої вдячності до колективу інституту за становлення його як фахівця у галузі електроенергетики.

 

Доповідь на тему «Технічні засоби моніторингу показників якості електричної енергії в системі динамічного енергоменеджменту» у супроводі презентаційного матеріалу представив Євгеній   Кулибаба, асистент кафедри інженерії енергосистем, Національний університет біоресурсів і природокористування України.

 

 

Інформацію про комп’ютерно-інтегровану система моніторингу та керування захистом підстанції з використанням КТЗ Schneider Electric представив молодий вчений, магістр другого року навчання Денис Жук, Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Про цікаву розробку вітрогенератора конфузорного типу доповів Олег Колісник, Національний університет біоресурсів і природокористування України.

 

 

 

На завершення роботи секції учасники традиційно зробили фото на згадку:

 

Організаційний комітет висловлює щиру вдячність за участь у заході і запрошує на зустріч через рік на Третю міжнародну науково-практичну конференцію «Цифрові технології в енергетиці і автоматиці».

 

Світлана Макаревич,

cекретар секції «Цифрова енергетика

та системи з  полігенерацією».

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook