Викладачі ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження продовжують роботу по профорієнтації

6 травня 2015 року

 Так у квітні 2015 р. доцент кафедри теплоенергетики О.В. Шеліманова відвідала Ржищівську ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів ім. О.Кошового. Це школа із славною історією, що бере свій початок від Української народної гімназії ім. І.Стешенка,, створеної ще 1918 року. Вже 45 років школа працює у приміщенні по вул. 1 травня, де у 30 навчальних кабінетах, двох комп’ютерних класах навчається близько 400 учнів. З 2000 року школа є експериментальним навчальним закладом регіонального рівня з питань впровадження науково-педагогічного проекту «Росток» та з 2009 року – учасником проекту всеукраїнського рівня з використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в умовах навчального середовища «1 учень - 1 комп’ютер».
Доцент О.В, Шеліманова зустрілася з учнями 10-11-х класів, розповіла їм про історію становлення і сучасну структуру НУБіП України, про умови вступу і навчання в університеті.

Незважаючи на те, що у Ржищеві є так би мовити «конкурентні» учбові заклади, зокрема, Ржищівський гуманітарний коледж, будівельний технікум, де залюбки продовжують здобувати освіту випускники школи, відрадно, що дві нинішні випускниці виявили бажання вступати саме до НУБіП. Проте найбільшу зацікавленість виявили учні 10 класу та їх класний керівник Коваль Тамара Петрівна. Сподіваємось, що ця бесіда допоможе учням визначитись з тим, куди піти вчитись далі.
Школа приділяє велику увагу питанням ефективного використання енергії. За фінансової підтримки Європейського Союзу та Ржищівської міської ради у 2010 році всі вікна в будівлі було замінено на сучасні склопакети. В цьому році технічний персонал школи відновив та ввів в експлуатацію власну котельну на дровах. Тож на прохання директора школи Плоскої Наталії Володимирівни О.В,Шеліманова прочитала також учням лекцію на тему: «Економія енергоресурсів – пріоритетний напрямок розвитку економіки України». Особливу зацікавленість у слухачів викликали питання використання енергії Сонця для тепло- та електропостачання в умовах Київської обл.
Загалом зустріч була плідною та має всі підстави стати надалі традиційною.

 

Доцент кафедри теплоенергетики О.В. Шеліманова

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook