ВИЇЗДНЕ ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ ГІДРОЕКОЛОГІЯ НА БАЗІ ОБ’ЄДНАНОЇ ГІДРОМЕТЕОРОЛОГІЧНОЇ СТАНЦІЇ «КИЇВ»

30 квітня 2024, 10:35

          15 квітня 2024 року студенти 2 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів, спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» разом з старшим викладачем кафедри гідробіології та іхтіології НУБіП України Антоном Климковецьким завітали до об’єднаної гідрометеорологічної станції «Київ», що знаходиться в м. Києві

        Завідувач сектору метеорологічних спостережень Лариса Журавель разом з студентами пройшли методики метеорологічних спостережень: швидкість та напрям вітру, забрудненість повітря, рівень атмосферного тиску, вимірювання ожеледі та паморозі, радіозондування атмосфери. Також вона ознайомила студентів з приладами, які використовують у метеорологічних спостереженнях.

 

Для того, щоб спрогнозувати майбутні погодні умови, потрібно знати фактичну погоду, яка є на даний момент, для цього проводять спостереження температури ґрунту на глибинах 5, 10, 15 см, що дає можливість агрометеорологам спрогнозувати майбутню урожайність особливо на глибині 10 см. Це глибина кущіння, що важливо для сільськогосподарських культур.

Наприклад, за допомогою приладу опадоміру Третякова визначають кількість опадів один раз на шість годин.

 

Всі ці вимірювання та роботу приладів студенти мали змогу опанувати на практичному занятті об’єднаної гідрометеорологічної станції «Київ».

На завершення студенти подякували Ларисі Журавель за змістовне, пізнавальне та цікаве практичне заняття.

 

старший викладач кафедри гідробіології та

іхтіології Максим Халтурин

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook