Наближене до природи лісу ведення господарства

25 квітня 2024, 10:00
Кафедра лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБіП України

 25–26 квітня 2024 р. на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства, ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» та філії «Терерівське лісове господарство» ДП «Ліси України» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Наближене до природи лісівництво: проблеми та перспективи», на якій гуртківці почули багато цікавих доповідей від українських та іноземних науковців, виробничників щодо проведення лісогосподарських заходів наближених до природи лісу. Адже питання лісогосподарської діяльності з урахуванням природних процесів, які відбуваються у лісах є вкрай актуальними на сьогодні.

У лісових насадження ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» гуртківці мали добру нагоду побачити удосконалений плуг ПКЛ-70 з механічним пристосуванням для посіву жолудів дуба, а також мульчер для подрібнення порубкових решток після проведення рубки на лісовій ділянці.

У соснових насадженнях філії «Терерівське лісове господарство» ДП «Ліси України» до нашої уваги були представлені лісові ділянки після проведення смугово-поступових та двоприйомних рівномірно-поступових рубок з наявним природним поновленням та насінниками на ділянках.

Гуртківці приймали активну участь в обговоренні актуальних питань ведення господарства, що є наближеним до природи лісу, переймали досвід науковців та виробничників, які охоче поділялися власними напрацюваннями та навчали майбутніх фахівців лісового господарства розуміти природу лісу, яка є твердою основою проведення будь-яких лісогосподарських заходів.

Керівник гуртка
Вячеслав ЛЕВЧЕНКО

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook