Навчальна практика з «Внутрішніх хвороб тварин» студентів 5 курсу факультету ветеринарної медицини в умовах навчально-дослідних господарств НУБіП України

27 квітня 2024, 21:56

    Практична підготовка майбутніх лікарів ветеринарної медицини є необхідною для випуску висококваліфікованих фахівців. Саме тому, в НУБіП України студенти 5 курсу освоювали практичні навички з клінічних дисциплін безпосередньо в тваринницьких господарствах молочного спрямування. 

   Викладачами кафедри терапії і клінічної діагностики професорами Голопурою С.І., Шарандаком П.В., доцентами Розумнюком А.В. і Костенком В.М. з 1 по 19 квітня 2024 проводилась навчальна практика студентам 5 курсу факультету ветеринарної медицини з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин». Основною базою для проведення навчальної практики були навчально-дослідні господарства: «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В.Музиченка» і «Агрономічна дослідна станція».
   Студентами 5 курсу були освоєні навички виявлення хворих тварин, встановлення діагнозу і призначення відповідного лікування. Застосовувалися різні  методи діагностики (загальноклінічні, інструментальні й лабораторні). Уведення лікувально-профілактичних ветеринарних лікарських засобів були різноманітними. Кожен зі студентів випробував методики внутрішнього введення препаратів, застосовування ін’єкційних розчинів підшкірно, внутрішньом’язово, внутрішньовенно, внутрішньоплеврально, внутрішньоаортально тощо. Цікавим для майбутніх лікарів було застосування аерозольтерапії без апаратурним методом. Під час діагностичних і лікувально-профілактичних заходів, студенти закріплювали знання щодо найбільш безпечної й гуманної фіксації свійських тварин.
   Проведення диспансеризації тварин і визначення синдроматики стада, які проводилися під час навчальної практики є основними методами профілактики хвороб тварин і завчасного виявлення патологій з метою запобігання розповсюдження останніх.
   Навчання студентів, безпосередньо в господарствах, відбувалося в умовах довіри. Дискусійні питання обговорювалися в атмосфері взаємної поваги, що дозволяло приймати найбільш раціональні рішення і застосовувати найбільш ефективні методи діагностики, лікування пацієнтів і профілактики хвороб тварин. Все вищеописане було надзвичайно корисним, як для студентів, так і для викладачів. 
 
 
 
 
 
Керівники практики Андрій Розумнюк, Віталій Костенко, Павло Шарандак
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook