Робота наукового гуртка «Трактори та автомобілі»

24 квітня 2024 року
НУБіП України

На кафедрі тракторів і автомобілів створюється та постійно вдосконалюється матеріально-технічна база. Сьогодні навчальний процес забезпечують відповідно обладнані спеціальні лабораторії, серед яких унікальними є лабораторії трансмісії тракторів і автомобілів та енергетичних установок тракторів і автомобілів.

Дані лабораторії використовуються для викладання дисциплін "Трактори" на курсах трактористів-машиністів, але зараз вони стали майданчиком для відновлення сільськогосподарських машин, які використовуються на даних курсах.

 

Забезпечення надійності сільськогосподарських машин залежить від рівня вивчення і досконалості кожного з представлених методів і напрямків. Вдосконалення та розвиток технологій відновлення їх працездатності сприяє подальшому розвитку, ускладнення систем і методів підвищення їх надійності. Підвищення довговічності нероздільно пов'язана з проблемою зносостійкості машин, агрегатів і особливо робочих органів, від яких залежить якість технологічного процесу. Успішне вирішення цих завдань залежить від знання закономірностей тертя та зношування, які визначаються не тільки властивостями матеріалу деталей, що піддаються тертю, але й умовами їх використання.

 

Тому під час роботи гуртка «Тракторів і автомобілів» керівником якого є доцент кафедри тракторів і автомобілів Іван КОЛЄСНІК, разом зі здобувачами відновлюють сільськогосподарські агрегати. Відновлення агрегатів не закінчується зварюванням. Сполучені частини покривають фарбою і змащують складом, що захищає від корозії. Це дозволить уникнути нерівномірного абразивного зношування та корозії.

 

Асистент кафедри
тракторів і автомобілів
Юліана КОЛЄСНІК

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook