Кафедра глобальної економіки розширює горизонти міжнародного співробітництва

19 квітня 2024, 12:26
  В НУБіП України завітала аташе з питань наукового та університетського співробітництва Французького інституту в Україні Елоїз МАРМУЗЕ ДЕ ЛА ТАЙ разом з Анастасією ОЛЬХОВИК Бюро CampusFrance.
    10 квітня 2024 року візит на економічному факультеті почався зі знайомства з деканом економічного факультету Анатолієм ДІБРОВОЮ. При зустрічі, декан розповів про міжнародну діяльність факультету, про можливості і кадровий потенціал економічного факультету. Елоїз МАРМУРЕ ДЕ ЛА ТАЙ в свою чергу, поділилась перспективами розвитку та можливостями співробітництва.
  Французький Інститут в Україні (ФІУ), розташований у Києві та підпорядкований Посольству Франції в Україні, було створено у 1994 році на підставі міжурядової угоди. Місією Французького Інституту в Україні, як і місією близько 150 французьких культурних закладів закордоном, керованих Міністерством Закордонних справ та Міжнародного розвитку Франції, є поширення французької мови та культури, а також налагодження довгострокових партнерських стосунків з українськими діячами у царинах освіти, науки, культури та творчості. Завданням Французького Інституту в Україні (ФІУ) є здійснення освітньої та лінгвістичної діяльності під егідою Посольства Франції в Україні. Інститут являється інформаційно-документаційним провідним центром в галузі французької мови. Протягом всього року ФІУ організовує різноманітні освітні та навчальні заходи з просування французької мови. Діяльність ФІУ підтримується Французьким Інститутом в Парижі при міністерствах Закордонних справ та Культури Франції. Директор Французького інституту в Україні - Олів’є ЖАКО, який також є радником з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні.
  Далі відбулась зустріч представників Французького Інституту в Україні зі студентами економічного факультету 3 курсу 2 групи освітньої програми «Міжнародна економіка», членами гуртка «Міжнародна економіка». Елоїз МАРМУЗЕ ДЕ ЛА ТАЙ була рада живому спілкуванню зі студентами і поділась можливостями навчання у Франції, новими стипендіальними програма та можливостями короткочасних візитів для вивчення французької мови. Половина студентів ОС «Міжнародна економіка» обрали для вивчення як другу іноземну мову саме французьку. Тому у членів гуртка «Міжнародна економіка», які вивчають французьку як другу іноземну мову, виникло багато запитань щодо навчання у Франції та можливостей удосконалення рівня знання французької мови, на які аташе з питань наукового та університетського співробітництва Французького інституту в Україні дала вичерпні відповіді.
Сподіваємось на подальшу співпрацю з Французьким Інститутом в Україні!
А також дякуємо Героям ЗСУ за можливість спокійно навчатись та працювати! 
к.е.н., доцент кафедри глобальної економіки Олена КІРЕЙЦЕВА
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook