Практичне заняття з дисциплін «Бухгалтерський облік» та «Фінансовий облік» в умовах реального виробництва у ПАП «Агропродсервіс»

22 квітня 2024 року

«Теорія без практики мертва і безплідна,

практика без теорії безкорисна і пагубна»

Пафнутій Чебишев

18 квітня 2024 року з метою впровадження елементів дуальної форми навчання у професійну підготовку здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» доценткою кафедри обліку і аудиту Орестою БОДНАР та старшою викладачкою кафедри Іриною СТЕМКОВСЬКОЮ було проведено виїзне практичне заняття з дисциплін «Бухгалтерський облік» та «Фінансовий облік»на тему «Облік розрахунків з постачальниками і підрядниками» для здобувачів вищої освіти 2 курсу спеціальностей 051 «Економіка», 073 «Менеджмент» та 3 курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування» на базі ПАП «Агропродсервіс», у с. Урмань.

Проведення практичного заняття на  ПАП «Агропродсервіс» – це реальна можливість для здобувачів вищої освіти покращити рівень засвоєння теоретичного навчального матеріалу, сформувати практичні вміння та навички задля досягнення успіху у професійній діяльності. Адже заняття, проведені в умовах реального виробництва активізують пізнавальну діяльність, формують стійкі професійні інтереси, мотивують здобувачів освіти до набуття нових знань та навичок, розвивають ініціативу до самостійної роботи, дають можливість побачити, як поєднується теорія з практикою.

Основна мета практичного заняття – опанування навичок організації та ведення фінансового обліку розрахунків з постачальниками і підрядниками в умовах реального підприємства. В ході заняття студенти ознайомилися із особливостями організації фінансово-господарської діяльності підприємства, технологічними процесами, відвідали бухгалтерію та лабораторію з перевірки якості зернової продукції.

  Головна бухгалтерка Марія КУЛИК ознайомила здобувачів вищої освіти зі специфікою роботи підприємства, його спеціалізацією, особливостями організації облікової політики господарства, розповіла про нові зміни в законодавстві стосовно бухгалтерського обліку та оподаткування.

  Обліковець Любов САВЧУК детально розповіла про особливості обліку розрахункових операцій, зокрема методику ведення синтетичного та аналітичного обліку розрахунків з постачальниками та підрядниками, а також продемонструвала техніку заповнення первинних документів та ознайомила студентів із веденням бухгалтерського обліку за допомогою програми «1С: Бухгалтерія».

Здобувачі вищої освіти також мали можливість на конкретних прикладах ознайомитися з реєстрацією податкових накладних, роботою електронного кабінету платника податків, первинною документацією з обліку основних засобів, сировини, матеріалів, заробітної плати, реалізації продукції та ін. Студенти були активно залучені до дискусії та мали можливість задавати запитання бухгалтерам-практикам, на які отримали ґрунтовні відповіді.

  Проведення таких виїзних занять – ефективна практика роботи майбутніх спеціалістів з бухгалтерського обліку з професіоналами-практиками, адже це можливість для студентів отримати кваліфіковані відповіді на актуальні запитання та більше дізнатися про діяльність аграрних підприємств в Україні. Адже сучасні особливості обліку в агросекторі диктують свої правила для молодих фахівців на ринку праці. Тому здобувати досвід необхідно вже сьогодні. І це цілком можливо завдяки рівноправного партнерства кафедри обліку і аудиту, роботодавців та здобувачів вищої освіти з метою набуття останніми практичного досвіду в умовах реальної професійної діяльності.

Висловлюємо щиру подяку керівництву ПАП «Агропродсервіс» за надану можливість проведення змістовного та цікавого практичного заняття на базі сучасного підприємства.

Ореста БОДНАР,

доцентка кафедри  обліку і аудиту

Ірина СТЕМКОВСЬКА,

старша викладачка кафедри обліку і аудиту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook