Гостьова лекція як невід’ємний зв’язок навчального процесу й практики на факультеті тваринництва та водних біоресурсів

18 квітня 2024 року
  Висока конкуренція на ринку праці спонукає заклади вищої освіти до пошуку ефективних нових методів підготовки фахівців, які відповідатимуть вимогам роботодавців. Одним з активних методів навчання є гостьові лекції, які стали традиційними на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, сприяючи налагодженню співробітництва між закладами, виробничниками та науковцями.
  Студентам 4 курсу та 3 курсу СТН у рамках дисципліни «Технологія виробництва продукції кролівництва» була запропонована гостьова лекція від представниці компанії ТОВ «ТД БіоТестЛаб» фахівця в галузі кролівництва Анни Александрової.
  Перед початком лекції доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Руслана Уманець наголосила, що лекція спрямована на формування фахових компетентностей для майбутньої професійної діяльності.
  Анна ознайомила студентів з десяткою найпопулярніших запитань, які їй ставили кролівники за час її практики. Питання стосувалися найбільш розповсюджених захворювань в кролівництві, таких як псороптоз, кокцидіоз, пастерильоз. Лектор ознайомила з основними причинами виникнення отруєння, здуття, риніту, канібалізму у кролів. Розповіла про методи дезинфекції, про дії з новоприбулими тваринами чи тими, яких готують на продаж.
 
  Також до лекції за допомогою платфоми Zoom доєднався генеральний директор ТОВ «ТД БіоТестЛаб» Сергій Семенов, який ознайомив студентів з перспективами розвитку компанії і запропонував по закінченню навчання вакантні посади. Молодь була дуже зацікавлена зустріччю.

  Студенти дякували представникам компанії ТОВ «ТД БіоТестЛаб» за виділений їм час, за подарунки та запрошеного кролика.

 
 
Людмила Зламанюк,
доцент кафедри технологій у птахівництві,

 свинарстві та вівчарстві 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook