Відкриваємо нові горизонти в науці

16 квітня 2024 року
НУБіП України

     11 квітня на кафедрі журналістики та мовної комунікації відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей.

Наукова діяльність – це важливий складник життя свідомої людини, яка прагне розвиватись у певній сфері та відкривати нові горизонти у науці. Досвід наукової діяльності дає великі перспективи та розкриває необмежений потенціал дослідника. Саме тому в НУБіП Україні науковій діяльності приділяють особливу увагу. Так 11 квітня на кафедрі журналістики та мовної комунікації відбувся захист наукових робіт з галузі знань 061 «Журналістика», де юні науковці захищали свої наукові роботи, презентуючи свої напрацювання членам конкурсної комісії – професорам кафедри – та усім присутнім, хто забажав взяти участь у публічному заході.

За результатами конкурсу студентських наукових робіт журі визначило переможців:

Перше місцеРАДІОНОВА Марія, студентка 2 курсу спеціальності «Журналістика» (науковий керівник Ніна Степаненко, доцент кафедри журналістики та мовної комунікації).

Радіонова Марія досліджувала тему «Блогерство та його вплив на суспільство». Молода дослідниця означила основні засоби впливу на аудиторію, з’ясувала засоби збільшення підписників та особливості впливу військового контенту на український соціум у сучасних реаліях, презентувала статистичні дані та розмежувала популярні професії – журналіст і блогер, які наразі є лідерами медіа.

\

Друге місцеКАСЕНЮК Єгор, студент 2 курсу спеціальності «Журналістика» (науковий керівник Тетяна Семашко, професор кафедри журналістики та мовної комунікації) та ЗЕМЛЯНОЙ Дмитро, студент 1 курсу спеціальності «Журналістика» (науковий керівник Микола Степаненко, професор кафедри журналістики та мовної комунікації).

Касенюк Єгор презентував науковий доробок на тему «Роль розважальних медіа у боротьбі проти дискримінації та створення інклюзивно-корпоративних практик», у якій дослідив загальний стан медіа, їх проблеми та вплив на споживача інформації.

Земляной Дмитро дослідив актуальну тему сьогодення «Світ у дискурсивному вимірі російсько-української війни», де розглянув поняття санкцій, наслідки продовольчої кризи для світу та вплив російсько-української війни на український імпорт/експорт.

Захист пройшов у формі захопливої дискусії, де кожен доповідач завзято відстоював свою позицію та прояснював проблематику своєї теми через контраргументи, що підсилювали результати попередньо проведених досліджень.

Вітаємо переможців і бажаємо їм подальших успіхів!

Радіонова Марія, студентка 2 курсу
спеціальності «Журналістика»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook