Агроінженери опановують сучасну зернозбиральну техніку CASE IH на лекціях від представників виробництва

15 квітня 2024 року
  Сталий розвиток матеріального виробництва і науково-технічний прогрес слугують градієнтами поєднання продуктивних сил, освіти і науки для динамічного створення та опанування новітніх технологічних розробок. Провадження спільної освітньої діяльності в партнерстві з виробниками носить стратегічний характер у формуванні ерудованого інженерного фахівця. На зустрічах із здобувачами вищої освіти представники провідних компаній не тільки безпосередньо розкривають сучасні технології виробництва аграрної продукції, а і демонструють поточний стан середовища, майбутнього працевлаштування студентів.

  У рамках дисципліни «Сільськогосподарські машини», 12 квітня поточного року другокурсники освітньої програми «Агроінженерія» ознайомилися з новими конструкційно-технологічними особливостями комбайнів Case IH Axial Flow, серій 8250 і 9250 на лекційному занятті менеджера компанії CNH lndustrial Ukraine LLC brand CASE IH, к.т.н., доцента Максима Павленка.
  Студенти розглянули оновлені зернозбиральні машини, конструктиви сучасних роторів, домолочуючих і очисних пристроїв, приводи конвеєрів похилих камер для роботи з широкозахватними жатками. Також студентів зацікавив двохступінчастий вивантажувальний транспортер, який забезпечує надійне вивантаження зернової маси з транспортуючих елементів при неповному спорожнені бункера.

  Однією з ключових особливостей комбайнів серії Axial-Flow являється система AFS Harvest Command, яка допомагає оператору встановлювати оптимальний рівень втрат, вибирати якість зерна, контролювати постійну або максимальну продуктивність та автоматично налаштовувати необхідні елементи комбайна на якісний процес збирання врожаю. Моделі 250 серії Axial-Flow з AFS Harvest Command мають поліпшені початкові налаштування, які допомагають машині швидше застосовувати відповідні параметри автоматизації до початку роботи. Також вражає номінальна потужність розглянутих машин, яка сягає 496 кінських сил, а робочі об’єми двигунів внутрішнього згоряння, становлять 12,9 л.
  Лектором була детально обґрунтована робота всіх систем комбайна та продемонстрована у відеоматеріалах, що викликало у слухачів неабиякий запал цікавості, який плавно перейшов до активної фази обговорення. Багато запитань студентів стосувалися роботи роторного обмолочуючого пристрою та роботи машини на змінному рельєфі поля.

  Кафедра сільськогосподарських машин та системотехніки імені академіка П.М. Василенка висловлює вдячність Максиму Юрійовичу за активну участь в освітньому розвитку студентів. Здобувачі вищої інженерної освіти, повинні яскраво відчувати повноту технологічної сфери діяльності людства, бачити перспективу свого майбутнього фаху та мати стимул для розбудови мислячої особистості.


Ігор Сівак,
доцент кафедри сільськогосподарських машин
та системотехніки імені академіка П.М. Василенка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook