Виїзне практичне заняття студентів факультету землевпорядкування на базі ТОВ «Норматив Плюс»

15 квітня 2024 року
Софіївська Борщагівка
Для забезпечення професійного самовизначення магістри першого року навчання факультету землевпорядкування відвідали ТОВ «Норматив Плюс. Основний вид діяльності діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах.
Заняттям проводилося в рамках вивчення дисциплін «Управління якістю землевпорядних робіт» та «Організація топографо-геодезичної діяльності та землевпорядних робіт», викладання яких забезпечують доцентка кафедри землевпорядного проектування Людмила Гунько та  доцентка кафедри земельного кадастру Наталія Бавровська.
 
Візит розпочали із зустрічі з керівником фірми Юрієм Уманцем. Він розповів студентам про історію, традиції, політику і цінності компанії.
Під час заняття студенти ознайомились з основною діяльністю підприємствата послугами, а саме:
-                    розробка проектів землеустрою щодо встановлення меж населених пунктів;
-                    розробка проектів землеустрою щодо встановлення меж територій територіальних громад;
-                    розробка проектів землеустрою, щодо відведення земельних ділянок;
-                    розробка технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів;
-                    виготовлення звітів з експертної грошової оцінки земельних ділянок;
-                    розробка технічної документації з інвентаризація земель;
-                    топографо-геодезичні роботи та інше.
Маючи багаторічний досвід ТОВ "Норматив плюс" успішно виконує землевпорядні та геодезичні роботи в Україні. За цей час вони здійснили безліч проектів для різних замовників: органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадян. На підприємстві працюють сертифіковані інженери-землевпорядники, інженери-геодезисти, оцінювачі, також отримали сертифікати ISO  9001:2015 на систему управління якістю, ISO/IEC 27001:2023 на систему управління інформаційною безпекою, ISO  14001:2015 на систему екологічного управління.
Команда підприємства – це кваліфіковані фахівців у сфері земельних відносин, які працюють в цьому напрямку не один рік. Серед працівників є наші студенти, здобувачі 2 рівня вищої освіти (магістерського) – Ангеліна Бовш, Владислав Никонець, Вадим Яримчук.
Магістри мали можливість долучитись до проведення геодезичної зйомки. Попередньо працівники фірми ознайомили з основними принципи та особливостями використання GNSS -приймача, навчили налаштовувати його для роботи та пояснили всі етапи процесу. Після виконання геодезичних робіт перемістились в офіс для обробки зйомки. Результатом отриманих матеріалів був зведений план щодо поділу земельної ділянки та сформований XMLобмінний файл.
Ще одним пізнавальним етапом практичного заняття було знайомство з електронним  кабінетом "Е-сервіси"  Державного земельного кадастру. Здобувачам продемонстрували які є доступні електронні послуги в особистому кабінеті. Співробітник компанії показав як відбувається подача заяви щодо державної реєстрації земельної ділянки  вже сформованого XML файлу та просканованої технічної документації із землеустрою.
Крім того, підприємство спеціалізується на розробці тендерної документації для участі в публічних торгах. Тому на підприємстві студенти мали можливість спостерігати за електронним аукціоном у реальному часі. По завершенню аукціону, ми могли побачити фінальні результати та оголошені пропозиції усіх учасників на всіх раундах торгів.
Це виїзне практичне заняття було важливим доповненням до теоретичного навчання студентів, оскільки воно надало можливість студентам маістратури побачити, як знання застосовуються на практиці, а також зрозуміти важливість ефективного управління, організації роботи та контролю за якістю виконаних робіт в галузі земельних відносин.
Студенти і викладачі подякували за теплий і щирий прийом та надзвичайно інформативну і цікаву екскурсію.
 
Студенти вже встигли поділитись враженнями та очікуваннями від практичного заняття:
-                   Я дуже задоволений цим виїзним заняттям, адже можливість відвідати землевпорядне підприємство «НОРМАТИВ ПЛЮС», яке постійно працює, видозмінюється залежно від сучасних умов та тільки збільшує список послуг, які можливо виконати, є справжнім везінням! Кожен із працівників розповів про свою частину роботу, навіть, дали можливість отримати деякі практичні навички. Це заняття не лише дозволило мені здобути нові знання, але й надало можливість побачити реальну роботу підприємства в дії. Вражений активним підходом та постійною адаптацією до змін, я впевнений, що це підприємство має великий потенціал для подальшого розвитку.
Дякую за неперевершений досвід!   
(Кабанець Андрій, магістрів 1 року навчання)
 
-                    У рамках дисципліни «Управління якістю землевпорядних робіт» ми мали змогу відвідати підприємство ТОВ «НОРМАТИВ ПЛЮС. Особисто для мене, це була чудова можливість побачити роботу землевпорядного підприємства зсередини. На виїзному занятті, ми познайомилися з його структурою та процессами виконання робіт із землеустрою та топографо-геодезичних робіт. Працівники провели нас крізь усі етапи роботи, пояснили особливості контролю за якістю виконаних робіт та відповіли на всі наші запитання. Це був чудовий досвід, який розширив моє розуміння виробничого процесу і його важливість.
(Черниш Олександр, магістрів 1 року навчання)
 
-                   З великим задоволенням поділюся своїми враженнями про вийзне заняття на фірмуНормативПлюс“. Відразу хочу відзначити, що це був великий досвід, що залишив позитивні емоції та корисні враження.
Важливо відзначити професійність та доброзичливість колективу. Співробітники були дуже гостинні та готові допомогти у всьому, що потрібно. Їхні знання та досвід були вражаючими, і я відчував, що отримав багато цінних знань і практичних навичок.
Загалом, вийзне заняття на фірму “НормативПлюсбуло дуже цікавим та корисним досвідом для мене. Я відчув, що отримав не лише нові знання, а й досвід для подальшого професійного зростання.
Дякую вам за цю можливість!
(Іваненко Ярослав, магістрів 1 року навчання)
 
-                   Дякую за можливість відвідати землевпорядне підприємство ТОВ "Норматив плюс". Це дало мені змогу ознайомитись з багатьма землевпорядними процесами на реальному прикладі, перейняти досвід фахівців, а також побачити, як застосовувати вже здобуті теоретичні знання на практиці. Я була вражена професіоналізмом працівників підприємства, які дуже якісно пояснювали кожен процес і дали змогу взяти участь в деяких процесах самостійно. Це заняття додало мені зацікавленості до процесу навчання та стимулювало до поглиблення знань у сфері землеустрою, щоб в майбутньому бути таким же кваліфікованим фахівцем.
 Я дуже вдячна за цей цінний досвід і можливість побачити реальну роботу землевпорядників. Сподіваюся на подальші можливості відвідувати подібні заходи.
(Бойко Ангеліна, магістрів 1 року навчання)
 
-                   Виїзне заняття дало нам чудову можливість ознайомитися з різними аспектами діяльності компанії ТОВ "Норматив Плюс" з середини. Демонстрація різноманітних видів робіт та застосування передових технологій на практиці дозволила нам краще зрозуміти особливості землевпорядних робіт. Спеціалісти не тільки вміло представили процеси, а також з радістю ділилися своїм досвідом та відповідали на всі наші запитання. Варто відзначити також що ми мали можливість не лише спостерігати за виконанням робіт, а й брати участь удеяких з них, що надзвичайно підвищило ефективність засвоєння матеріалу.
На мою думку, нам не вистачало саме такого роду занять, тож щиро вдячна нашим викладачам за таку ініціативу.
(Полюхович Лілія, магістрів 1 року навчання)
 
 

Ангеліна Бовш,

 

Вікторія Кохановська,

магістри 1 року навчання

факультету землевпорядкування 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook