10 КВІТНЯ ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ

13 квітня 2024 року
НДІ здоров’я тварин

   10 квітня 2024 року під керівництвом доктора ветеринарних наук, професора, директора Науково-дослідного інституту здоров’я тварин Голопури Сергія Івановича, відбувся перший тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2023-2024 н. р. на факультеті ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України.

   На всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт від усіх кафедр факультету ветеринарної медицини виступили гуртківці, де було представлено від однієї до двох робіт з гуртка. Всі 29 гуртків доповіли, щодо наукової діяльності протягом останнього року, де представили у презентаційному форматі результати власних наукових досліджень.

   Конкурс відбувся згідно з розпорядженням №2 від 23 лютого 2024 року про проведення першого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2023-2024 навчальному році. На виконання наказу ректора НУБіП України №144 від 23.02.2024 року «Про проведення першого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023-2024 навчальному році» на підставі відповідного листа державної наукової установи «Інституту модернізації змісту освіти» від 06.11.2023 року №21/08-1948 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023-2024 навчальному році» та з метою розвитку студентської наукової діяльності в структурних підрозділах університету.

   Від кожного студентського наукового гуртка факультету ветеринарної медицини було подано наукові роботи, щодо наукової діяльності, щоб брати участь у першому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, тобто для конкурсу, на базі факультету ветеринарної медицини.

   Роботи оформлялись згідно з наказом міністерства освіти та науки України, наказ 18.04.2017 року зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15 травня 2017 року за № 620/30488 Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0620-17#n15), де відповідальність була покладена на завідувачів кафедри та керівників наукових гуртків.

   Електронні варіанти конкурсних наукових робіт надсилались заступнику директора Науково-дослідного інституту здоров’я тварин (НДІ) з питань студентської наукової роботи, кандидату ветеринарних наук, доценту кафедри анатомії, гістології та патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка Бокотьку Роману Романовичу, для подальшої перевірки комісією студентських гуртків факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України.

   Для відбору кращих робіт Всеукраїнського конкурсу наукових робіт була створена комісія у складі:

  • головаГолопура С. І., доктор ветеринарних наук, професор, директор НДІ здоров’я тварин;

члени комісії:

  • Деркач С. С., кандидат ветеринарних наук, доцент, заступник декана факультету ветеринарної медицини;
  • Іщенко В. Д., кандидат ветеринарних наук, доцент, завідувач кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії;
  • Жук Ю. В., кандидат ветеринарних наук, доцент, заступник декана факультету ветеринарної медицини;
  • Карповський В. І., доктор ветеринарних наук, професор кафедри біохімії і фізіології імені М. Ф. Гулого;
  • Секретар комісії – кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка, заступник директора Науково-дослідного інституту здоров’я тварин з питань студентської наукової роботи (НДІ) Бокотько Р. Р.

 

   Конкурсна комісія провела розгляд поданих робіт та заслухала представлені роботи в презентаційному вигляді, яка розпочалась о 13:30 і тривала до 18:40 годин, де комісія відібрала кращі роботи.
   Студенти під час представлення презентаційних наукових робіт давали чіткі, лаконічні, зрозумілі відповіді щодо методики дослідження, об’єкту дослідження та предмету дослідження.

   Даний захід подарував студентам-гуртківцям неоцінений досвід, практичні навички ораторства та здобутки нових наукових знань, які вони отримали під час наукової роботи на кафедрах факультету ветеринарної медицини в наукових гуртках під керівництвом своїх наукових керівників.

   Далі комісія визначала місця гуртківців факультету ветеринарної медицини на основі представлених презентаційних матеріалів, які студенти-гуртківці доповідали та захищали.

   Вітаємо переможців першого туру всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на факультеті ветеринарної медицини:

211 ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА

1 - МІСЦЕ: Тюфанова Іванна Олегівна (5 курс 6 група), науковий керівник: Жуковський Максим Олегович, старший викладач. Науковий гурток: «Організація та економіка ветеринарної справи» на тему: «Порівняльна характеристика вакцинопрофілактики при інфекційних хворобах курей на підприємствах з клітковим та підлоговим утриманням», кафедра епізоотології, мікробіології і вірусології.
2 - МІСЦЕ: Клименко Софія Валеріївна (4 курс 6 група), науковий керівник: Деркач Ірина Михайлівна, доктор ветеринарних наук, доцент. Науковий гурток: «Ветеринарна фармакологія і фармація» на тему: «Обґрунтування застосування грибів як лікарських засобів», кафедра фармакології, паразитології та тропічної ветеринарії.
3 - МІСЦЕ: Дубовий Дмитро Віталійович (3 курс 1 група), науковий керівник: Палюх Тетяна Анатоліївна, кандидат ветеринарних наук, доцент. Науковий гурток: «Внутрішні хвороби тварин» на тему: «Атопічний дерматит у собак (діагностика і лікування)», кафедра терапії і клінічної діагностики.

212 ВЕТЕРИНАРНА ГІГІЄНА, САНІТАРІЯ І ЕКСПЕРТИЗА

1 - МІСЦЕ: Бойко Карина Володимирівна (2 курс 11 група), науковий керівник: Гриб Юлія Володимирівна, кандидат ветеринарних наук, доцент. Науковий гурток: «Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів» на тему: «Дослідження соняшникового меду України» кафедра ветеринарної гігієни імені професора А. К. Скороходька
2 - МІСЦЕ: Конкс Марія Олегівна (2 курс 3 група), науковий керівник: Галабурда Марія Алімівна, кандидат біологічних наук, доцент. Науковий гурток: «Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів» на тему: «Аналіз ризику мікотоксинів у кормах» кафедра ветеринарної гігієни імені професора А. К. Скороходька.
3 - МІСЦЕ: Лихошва Єлизавета Андріївна та Олійник Дарія Михайлівна (2 курс 11 група), науковий керівник: Козловська Ганна Володимирівна, кандидат ветеринарних наук, доцент. Науковий гурток: «Санітарна і харчова мікробіологія» на тему: «Дослідження чутливості лактобактерій до антибіотиків» кафедра епізоотології, мікробіології і вірусології

СЛАВА УКРАЇНІ !!!
ГЕРОЯМ СЛАВА !!!
СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ !!!

Заступник директора Науково-дослідного інституту
здоров’я тварин з питань студентської
наукової роботи Роман Бокотько

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook