Викладачі кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України пройшли виробниче стажування у Державній службі статистики

1 квітня 2024, 12:00

З початком весняного семестру 2023-2024 н.р. викладачі кафедри статистики та економічного аналізу пройшли виробниче стажування у Департаменті статистики сільського господарства та навколишнього середовища Державної служби статистики України. Незважаючи на виклики сьогодення, Державна служба статистики України здійснює цифрову трансформацію та реалізує завдання з розробки інформаційної системи статистичного виробництва органів державної статистики, призначеної для реалізації повного циклу статистичного виробництва на основі інтеграції процесів збирання, збереження, обробки, аналізу й поширення інформації.

Керівництво стажуванням НПП кафедри статистики та економічного аналізу здійснював директор Департаменту статистики сільського господарства та навколишнього середовища Державної служби статистики України Прокопенко Олег Миколайович.

Курс підвищення кваліфікації проходив відповідно затвердженого графіку: перша група (Воляк Л.Р., Гузь М.М., Лазаришина І.Д., Макарчук О.Г., Музиченко А.О., Шиш А.М.) у лютому; друга група (Куць Т.В., Микицей Т.Д., Музиченко Т.О., Симоненко О.І., Чухліб А.В.) у березні 2024 р.

Учасники стажування вдосконалили свої практичні навики з наступних питань: організація державних статистичних спостережень; методи обробки та аналізу даних з розвитку галузей рослинництва та тваринництва, переробки і реалізації сільськогосподарської продукції; методологічні положення та практичні аспекти класифікації аграрних господарств; методика розрахунків основних показників статистики сільського господарства і навколишнього середовища та використання їх у системі управління.

Виробниче стажування здійснювалося при підтримці ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України. Налагодження співпраці між Департаментом статистики сільського господарства та навколишнього середовища Державної служби статистики України і кафедрою статистики та економічного аналізу має вагоме значення для покращення якості освітнього процесу.

 

 

 

 

Куць Т.В.,

доцент кафедри статистики та економічного аналізу 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook