Театр – це завжди чудова ідея!

11 квітня 2024, 17:00

У всі часи театр – це мистецтво, яке духовно збагачує особистість та дарує незабутні емоції. Як свідчить наше життя, у війну театр не втратив своє значення, а залишається місцем сили й позитивної духовної підтримки. Артисти і глядачі адаптувалися до нових реалій, щоб шукати сили для стійкості та мотивацію для своєї роботи та творчості. У театрі глядачі можуть одночасно спостерігати за теперішнім, минулим і майбутнім; він є важливим майданчиком, де створюються можливості спілкуватися без кордонів у часі та історії.

При обговоренні культурних планів, на особливому місці серед четвертокурсників була ідея відвідати театр. Серед різноманіття театрів м. Києва ми обрали славетний Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка; а поміж вистав – найбільше зацікавила «Конотопська відьма» режисера Івана Уривського за однойменною повістю Григорія Квітки-Основ’яненка. Вистава користується величезною популярністю серед театралів. Крім того, цьогоріч «Конотопська відьма» отримала Шевченківську премію у категорії “Театральне мистецтво”.

Отож, 8 квітня студенти п’ятої групи 4 курсу економічного факультету – Бехтір Вікторія, Омельченко Валерія, Рябоконь Аліна, Савчук Катерина, Салтикова Анна, Франчук Вікторія відвідали театр і переглянули виставу «Конотопська відьма». Молодь мала нагоду насолодитися неперевершеною грою акторів театру: заслуженого артиста України Олександра Яреми, заслуженого артиста України Андрія Самініна; народної артистки України Олени Хохлаткіної, артистів Михайла Матюхіна, Оксани Жданової, Катерини Артеменко, Мальвіни Хачатрян та Марини Дадалевої. Особливої автентичності виставі додавало чуттєве вокальне оформлення та мінімалістичне художнє рішення і костюми. Тетяна Овсійчук та Сусанна Карпенко створили на сцені обійстя, де перетинаються приватний і публічні простори без чітких меж.

Студенти отримали незабутні яскраві враження від театральної події, і я надіюся, що для театру у них завжди знайдеться час у майбутньому! Будемо чекати від незламного українського театру нових сучасних прем’єр!

 

Тетяна КУЦЬ,

Куратор 5 групи 4 курсу, спеціальності «Облік і оподаткування» 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook