За досвідом – до колег бібліотекарів!

21 квітня 2015 року

     Щорічно наукова бібліотека НУБіП України проводить семінари-практикуми для бібліотекарів, які проходять курси з підвищення кваліфікації працівників бібліотек на базі ННІ післядипломної освіти нашого університету та за організаційної підтримки Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки (ННСГБ НААН України).

     Тож і цього разу, 21 квітня 2015 р. до наукової бібліотеки НУБіП України завітали бібліотекарі з усіх куточків нашої країни.

 

     Програма зустрічі була дуже насиченою і цікавою, та й колегам було про що поговорити, адже основне завдання будь-якої вузівської бібліотеки – це задоволення інформаційних потреб її користувачів. А для реалізації цієї мети перед сучасною бібліотекою ставляться нові завдання та вимоги, що, насамперед, передбачають забезпечення доступу користувачам до необхідної їм інформації як в друкованому, так і в електронному форматі.

     Саме про це і наголошувала у своєму виступі директор бібліотеки Тетяна Кіщак, а також поділилася досвідом щодо створення окремої бази даних з навчальних літератури в електронному вигляді, що віднедавна доступна користувачам в локальній мережі університету.

 

    Завідувач відділу Тамара Свиридова, розповіла колегам про впровадження сучасних інформаційних технологій в роботу бібліотеки, а саме про електронний читацький формуляр та запровадження автоматизованої книговидачі літератури користувачам на онові інформаційної бібліотечної системи «ІРБІС-64».

    Завідувач сектору Олена Курінець, ознайомила бібліотекарів із правилами зберігання і користування рідкісними та цінними виданнями,  кількість яких у фонді бібліотеки становить понад 4 тис. примірників, а також про новостворену колекцію таких видань в електронному форматі.

 

     Щодо науково-бібліографічного забезпечення навчального процесу та наукової діяльності у науковій бібліотеці вищого навчального закладу поділилася досвідом роботи головний бібліограф Лариса Сідько. Особливу увагу у своєму виступі вона зосередила на пошуку наукових періодичних видань, що входять до міжнародних наукометричних баз даних та роль бібліотеки у забезпеченні доступу до таких інформаційних ресурсів.

 

     Наприкінці семінару та під час екскурсії по відділах наукової бібліотеки працівники книгозбірні відповіли на численні запитання гостей.

Тетяна Кіщак,

директор наукової бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook