ФAO очима керівника міжнародних програм ННІ лісового і садово-паркового господарства

2 квітня 2024 року
Кафедра лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБіП України

 28 березня 2024 р. на черговому засіданні гуртка «Лісознавство та практичне лісівництво» керівник міжнародних програм ННІ лісового і садово-паркового господарства – доц. Олександр СОШЕНСЬКИЙ поділився своїми враженнями від поїздки до штаб квартири продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Ця організація була заснована у 1945 р., діє як форум і джерело знань та інформації. ФАО допомагає країнам у перехідному періоді та країнам, що розвиваються удосконалювати та поліпшувати ведення сільського господарства, а також лісівництво і рибальство. Спеціальні програми ФАО допомагають країнам світу передбачати можливий кризовий стан з продовольством і, у разі необхідності, надають допомогу.

У штаб квартирі ФАО Олександром СОШЕНСЬКИМ були представлені результати обліку виникнення пожеж в Україні, що спричинені військовими бойовими діями у нашій країні та катастрофічні наслідки для лісів та навколишнього середовища від таких пожеж.

Під час презентації Олександр Сошенський наголосив на активній участі у подібних зустрічах предстаників Регіонального Східноєвропейського Центру моніторингу пожеж (REEFMC) – Сергія ЗІБЦЕВА, Віктора МИРОНЮКА, Гуменюка ВАСИЛЯ та ін.

Наприкінці своєї доповіді Олександр СОШЕНСЬКИЙ детально представив студентам існуючі можливості щодо навчання, стажування, проходження практик за кордоном та участі у міжнародних проєктах, а також охарактеризував критерії конкурсного відбору студентів.

Після надзвичайно цікавої і заохочувальної доповіді гуртківці приймали активну участь в обговоренні актуальних питань щодо охорони лісів від пожеж та їх наслідків, а також ставили запитання щодо навчання та проходження практики за кордоном.

Керівник гуртка
Вячеслав ЛЕВЧЕНКО

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook