Підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників за програмою «Розвиток професійних компетентностей здобувачів вищої освіти в умовах євроінтеграції»

29 березня 2024 року

   Кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму із залученням висококваліфікованих фахівців з академічної спільноти та відомих практиків проведено двотижневе підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників за програмою «Розвиток професійних компетентностей здобувачів вищої освіти в умовах євроінтеграції».

  Слухачами курсу стали науково-педагогічні працівники Національного університету біоресурсів і природокористування України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного лінгвістичного університету, Запорізького національного університету, Національного університету харчових технологій, Поліського національного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.
  Програма включала питання пов’язані з психологічними основами міжособистої взаємодії, діджиталізацією освітнього процесу, європейським курсом розвитку індустрії гостинності. До викладання на курсах підвищення кваліфікації були залучені доцент кафедри інформаційних систем і технологій, директор Центру дистанційних технологій навчання НУБіП України, к.е.н. Максим Мокрієв, д.псих.н., професор кафедри психології Віталій Шмаргун, викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, доктори технічних наук, професори Валентина Бандура і Марина Сердюк, кандидати економічних наук, доценти Ірина КудіноваСтефанія МосіюкВікторія СамсоноваОлександр Стретович, доктор філософії Ірина Ковальчук.
  У зв’язку зі змінами в освітньому та галузевому середовищі, виникла потреба в удосконаленні професійного рівня, розширення і поглиблення знань та умінь науково-педагогічних працівників. Для спеціалізованого підходу і посилення практичного досвіду до викладання були запрошені фахівці галузі к.істор.н., доцент, директор ТОВ Туристична фірма «Супутник» Віктор зінченко, керівник ГО «Всеукраїнська Асоціація гідів» Яніна гаврилова.
  Директор туристичної фірми поділився з присутніми досвідом вирішення конфліктних ситуацій в туризмі та їх унеможливлення, психологічними особливостями взаємодії туристичного підприємства та клієнта. Пані Яніна ознайомила з особливостями формування гастрономічних турів та важливою складовою культурно-освітньої роботи серед населення – екскурсійною справою.
  Програма підвищення кваліфікації орієнтована на перспективні напрямки розвитку суспільства з урахуванням європейського курсу України, інноваційними підходами у викладанні, адаптацією науково-педагогічних працівників до нових технологій та їх застосування в процесі формування професійних компетентностей здобувачів вищої освіти.

  Слухачі висловили щиру вдячністю за професіоналізм спікерів і надану можливість підвищити кваліфікацію в Навчально-науковому інституту неперервної освіти і туризму НУБіП України!

 
Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook