ЗГУРТОВАНІСТЬ, ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ, ПРОФЕСІОНАЛІЗМ ТА НАЙКРАЩИЙ РЕЗУЛЬТАТ – ЦЕ ПРО НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НУБІП УКРАЇНИ

23 березня 2024, 17:30
ФВМ НУБіП України

   З метою стимулювання розвитку фізичного виховання та спорту в закладах вищої освіти, масового залучення професорсько-викладацького складу закладів вищої освіти до занять спортом у рамках ініціативи Президента України «Пліч-о-Пліч», популяризації шахів, як виду спорту та інтелектуальної гри серед студентів і викладачів, підвищення спортивної майстерності та кваліфікації шахістів, налагодження контактів між освітянами міста Києва, визначення переможців чемпіонату для участі у Всеукраїнських спортивних змаганнях, Київським міським відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України за сприяння Федерації шахів міста Києва та Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» 19–20 березня 2024 року було проведено Чемпіонат міста Києва з шахів серед професорсько-викладацького складу закладів вищої освіти столиці України.

   Загальне керівництво підготовкою та проведенням чемпіонату Києва з шахів серед професорсько-викладацького складу закладів вищої освіти 2023-2024 н. р. здійснює Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту
   Міністерства освіти і науки України, Федерація шахів Києва та головна суддівська колегія чемпіонату.
   Головний суддя чемпіонату – президент спортивного клубу «Інтелект, Краса, Сила столиці України», голова комісії федерації шахів України, завідувач кафедри фізичного виховання Міжрегіональної академії управління персоналом Захарчук Іван Романович. Головний секретар – міжнародний арбітр Товчига Олег Григорович.

   Особисто-командні змагання пройшли у п’яти категоріях:

  • Жінки
  • Ректори (президенти), проректори
  • Професори й доктори наук
  • Доценти й кандидати наук
  • Інші працівники та співробітники

   19 березня були проведені командні змагання за швейцарською системою у 7–9 турів із контролем часу по 10 хвилин на партію кожному з учасників.
   20 березня учасники взяли участь в особистих змаганнях (бліц), які були проведені за швейцарською системою у 7–11 турів.

   Сформував команду переможців від НУБіП України та організував підготовку до турніру президент спортивного клубу “Шаховий король НУБіП України” доцент, Тарас Лендєл. Очолив команду науково-педагогічних працівників НУБіП України академік НААН України, проректор з навчальної і виховної роботи НУБіП України Сергій Кваша. До складу збірної команди НУБіП України з шахів увійшли: проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха, професор Лариса Кладницька, професор Ігор Паламарчук, професор Володимир Меженський, доцент Тарас Лендєл, доцент Олександрович Савченко, доцент Віталій Мирошниченко, провідний фахівець Іван Захарчук, старший викладач Анатолій Руденський, асистент Богданна Заячківська, асистент Геннадій Бондар.

   Отже, за підсумками змагань команда НУБІП України набрала 225 очок і посіла перше загальнокомандне місце, команда Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» – 199, і відповідно друге місце, а в команди Національної академії служби безпеки України – 166 та третє командне місце.

 

   У особистому заліку представники нашої команди отримали такі здобутки: у 1-й категорії Оксана Тонха здобула срібло, а Лариса Кладницька – бронзу; у 2-й категорії Сергій Кваша виборов срібло. У 3-й категорії – 4 місце у Ігоря Паламарчука. У четвертій категорії бронзу турніру здобув Віталій Мирошниченко; у 5-й категорії всі три призові місця здобули наші шахісти, а саме перше місце посів Іван Захарчук, 2 місце – Геннадій Бондар, 3 місце – Анатолій Руденський. Велика подяка шахістам Олександру Савченку, Володимиру Меженському, Богдані Заячківській.

 

 

   Нагородження переможців чемпіонату проводили директор Київського міського відділення комітету з фізичного виховання та спорту міністерства освіти та науки України Сергій Бобровник, Олександр Тигов і ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» академік Михайло Згуровський.

 

Бажаємо усім наснаги в роботі, тренуванні та перемоги!

Лариса КЛАДНИЦЬКА,
доктор ветеринарних наук, професор

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook