Тиждень-парад студентських олімпіад з правничих дисциплін кафедри ТІДП!

23 березня 2024 року

Цього тижня кафедра теорії та історії держави і права завершила цикл студентських олімпіад з правничих дисциплін, які забезпечує кафедра теорії та історії держави і права, в рамках І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 2023/2024 н.р. А це змагання з чотирьох освітніх компонент: три для першого курсу – «Теорія держави і права» (Віра Качур), «Історія держави і права України» (Ірина Єрмоленко і Тарас Панталієнко), «Юридична деонтологія» (Ірина Андрушко і Тарас Панталієнко) і одна для магістрів першого року навчання – «Філософія права» (Віра Качур). 

Тиждень-парад розпочала Віра Качур, яка з 19 до 21 березня провела змагання серед бакалаврів та магістрів. Студенти-першокурсники виборювали свої бали з теорії держави і права у два тури. Перший тур (19 березня) – онлайн-тестування на платформі Elearn (82 особи).

У другий тур, який відбувався в аудиторії, пройшли 52 студента. Вони отримали три рівні завдань – термінологічне (5 балів), класифікаційне (5 балів) та практичні завдання (20 балів).

 

 

Як результат, маємо трьох переможців:

І місце – Максим Лавренюк;

ІІ місце – Софія Борецька;

ІІІ місце – Альона Топчій.

Окремі подяки отримали Анна Дмитренко та Дарія Цимбалюк.

 

Серед магістрів боротьба з філософії права (20 березня 2024) також виявилася непростою. За призові місця змагалися 19 осіб, серед яких:

І місце – Коцюба Дар’я;

ІІ місце – Вікторія Момоток;

ІІІ місце – Олександра Ярошенко.

 

21 березня призові місця виборювали і з навчальної дисципліни «Історія держави і права України». Серед переможців

І місце – Анастасія Трохимець, Анна Дмитренко;

ІІ місце – Євгенія Говорущак, Дар’я Цимбалюк;

ІІІ місце – Діана Касинець, Андрій Фурса.

22 березня 2024 року Ірина Андрушко і Тарас Панталієнко організували проведення  олімпіади з дисципліни «Юридична деонтологія». Учасники мали нагоду випробувати свої знання в офлайн форматі.

 

Програма олімпіади складалася з 2 частин: теоретичної (30 запитань  різних типів і складності) та практичної (вирішення ситуаційної задачі).

У заході активну участь прийняло 28 студентів 1 курсу денної форми навчання. Серед переможців:

І місце – Владислав Галась,  Максим Лавренюк;

ІІ місце – Діана Касинець, Анна Дмитренко;

ІІІ місце – Назар Райський, Ольга Захарченко.

 

Усі завдання, які були винесені на І тур Всеукраїнської олімпіади сприяють розвитку загальних та спеціальних компетенцій, а призові місця засвідчили про досягнення програмних результатів навчання студентами та магістрами права.

 

Кафедра теорії та історії держави і права

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook