Виїзне лекційне заняття з дисципліни «Енергоощадність та альтернативні джерела енергії» на тему: «Сонячна енергетика»

18 березня 2024 року

1    Сонячна енергетика є однією із найбільш ефективних напрямів поновлюваної енергетики. Вона має колосальний енергетичний потенціал, який перевищує енергію всіх світових запасів нафти, газу, вугілля та інших енергетичних ресурсів. Тому сонячні електростанції відіграють ключову роль у перехідному процесі до сталого енергетичного майбутнього.

    Для забезпечення максимальної ефективності та надійності сонячних електростанцій важливе належне навчання та підготовка фахівців в галузі електроенергетики. 

     14 березня 2024 року в рамках тижня кафедри енергетики і автоматики, доцентом Василем Рамшем та асистентом Олександром Кондратом організовано і проведено виїзне лекційне заняття з дисципліни «Енергоощадність та альтернативні джерела енергії» на тему: «Сонячна енергетика» на базі ПП «ГАЛЕНЕРГОПОСТАЧ».

 24    Діяльність даного підприємства пов’язана з виробництвом та передачею електроенергії на базі сонячної електростанції (СЕС) потужністю 2,5 МВт.

    Інженер-енергетик підприємства Василь Маркевич ознайомив з будовою та принципом роботи СЕС, перевагами та недоліками мережевих електростанцій, принципами розрахунку потужності та технічного обслуговування електрообладнання електростанції.

35     Під час лекції студенти цікавились та задавали запитання: як змінюється ККД сонячної станції від розташування панелей, який вид СЕС найвигідніший, чи залежить генерація електроенергії від погодніх умов.

67     Від адміністрації факультету та професорсько-викладацького складу кафедри енергетики і автоматики Василь Рамш висловив щиру вдячність керівнику організації ПП «ГАЛЕНЕРГОПОСТАЧ» Андрію Стецю та інженеру-енергетику Василю Маркевичу за надану можливість для проведення лекційного заняття на діючій СЕС.

Олександ КОНДРАТ,
асистент кафедри енергетики і автоматики

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook