Викладачі кафедри статистики та економічного аналізу – учасники тренінгу з органічного виробництва

13 березня 2024, 17:00

13 березня 2024 р. Corus International, ГО «Органічна Україна», Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України та кафедра публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва НУБіП України провели тренінг на тему: «Органічне виробництво. Перехідний період від неорганічного сільського господарства до сталого господарювання», який відвідали доценти кафедри статистики та економічного аналізу Воляк Л.Р., Куць Т.В. та Макарчук О.Г.

Тренінг був проведений з метою поширення сучасних знань та досвіду консультування у сфері органічного виробництва, переходу від неорганічного сільського господарства до органічного задля сталого розвитку.

 

Спікеркою заходу була Президент ГО «Органічна Україна», експерт-дорадник дорадчої служби «Органічна Україна» Олена Корогод, яка детально висвітлила питання: чому варто заохочувати перехід на органічне виробництво?; проаналізувала ринок органічної продукції та основні засади вітчизняного законодавства про органічне виробництво. Також було презентовано матеріал щодо особливостей переходу на органічне виробництво; тонкощі процесу сертифікації органічного виробництва; його переваги та ризики; роль дорадника в органічному виробництві.

Наприкінці семінару відбулась дискусія, зокрема навколо питання, яка продукція сільського господарства має перспективи відносно переходу на органічне виробництво. Так, Олена Корогод навела приклади успішного  виробництва у галузі бджільництва при виробництві меду, виноробства. Однак, вона звернула увагу на складність процесу виробництва органічної продукції у галузі тваринництва, зокрема молока.

У продовження до даного семінару передбачено навчання дорадників та експертів-дорадників за програмами базової пілготовки кафедрою публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності НУБіП України, де також передбачено висвітлення питань щодо виробництва органічної продукції.

 

Переконанні, що такі заходи сприяють популяризації знань про розвиток органічного виробництва в сучасних умовах та з врахуванням викликів сьогодення, збільшенню споживання органічної продукції та покращення сталості сільського господарства.

 

 

Леся Воляк та Оксана Макарчук,

доценти кафедри статистики та економічного аналізу 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook