Пізнавальна екскурсія цікавими місцями НУБіП України для школярів фізіко-математичного ліцею (м. Київ)

12 березня 2024 року
За ініціативою вчителів Київського фізико-математичного ліцею викладачі кафедри економіки організували цікаву екскурсію для їх учнів.
Спочатку вирушили до факультету ветеринарної медицини НУБіП України. Екскурсію для гостей провів кандидат ветеринарних наук, доцент Мельник Олексій Олегович.

Учні відвідали Музей анатомії на кафедрі анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, де почули неймовірні розповіді про найцікавіші експонати. 

Із захопленням учні розглядали частини тіла та скелети різних тварин; хобот та вуха слона Боя, який мешкав у Київському зоопарку; внутрішні органи тварин: серце коня, язик тигра, печінку, шлунок, легені різних тварин; череп людини тощо.
 
 
 
 
У музеї представлено понад 1,5 тис. анатомічних експонатів, у кожного своя історія. Деякі тварини прибули сюди парами, інших сюди привозили на лікування, когось віддавали заради внесків в науку. Окрім всього переліченого, були й просто поодинокі кістки, важливі для вивчення, бо ж вони мали певну патологію.
 
Учні дізналися про те, що на кафедрі запроваджена новітня технологія виготовлення анатомічних препаратів – пластинація або полімерне бальзамування.
За допомогою цього методу створено різні експонати, з якими діти могли ознайомитись і навіть відчути їх на дотик.
 
Найбільше вразив той факт, що всі експонати є справжніми, натуральними. Це не якісь пластмасові каркаси зі штучним покриттям, всі експонати були колись живими істотами!
 
 
 
 
 
Далі  Олексій Олегович запросив учнів відвідати  музей анатомії «Фауна світу», де з превеликим задоволенням діти зробили багато пам’ятних фото з опудалами екзотичних тварин.
 
 
 
 
Екскурсія продовжувалася, адже кандидат ветеринарних наук, доцент Соломон В’ячеслав Віталійович радо запросив учнів у навчально-науково-виробничий центр «Ветмедсервіс». Там він розповів про роботу клініки дрібних тварин та познайомив дітей з центром «Наука 3.0», в якому учні мали змогу побачити під мікроскопом одноклітинні організми, тканини рослин і тварин.
 
 
  
 
В’ячеслав Соломон залюбки продемонстрував, як роблять УЗД дослідження тваринам та показав всіх мешканців, які є в клініці та віварії.
 
 
Наступною локацією став музей грошей  кафедри банківської справи та страхування НУБіП України, де учні із зацікавленням прослухали розповідь доцента цієї кафедри Руслани Опальчук про історію виникнення і еволюцію становлення української грошової одиниці - гривні, цікаві факти з грошової реформи в Україні та грошового обігу.
 
 
 
 
 
Учні були настільки вражені та задоволені побаченим, що не бажали прощатися з Університетом. Вони щиро подякували за проведену екскурсію та пообіцяли повернутися!
 
Колектив кафедри економіки висловлює подяку усім колегам, хто долучився до організації візиту і завдяки чиїм зусиллям подія стала цікавою для наших гостей.
 
Вікторія Байдала,
завідувач кафедри економіки, д. е. н., професор
Анна Якимовська,
асистент кафедри економіки
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook