Суботній марафон: сезон відвідувань виставок відкрито

9 березня 2024 року
Весняний день 2 березня для вихованців кафедри культурології став днем своєрідного мистецького марафону, адже студенти,  які вивчають дисципліни культурологічного циклу, а також учасники художньої студії «Голосіївська палітра» отримали можливість відвідати 8 мистецьких та меморіальних експозицій.
Першою стала виставка у Центральному будинку художника, присвячена 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка (до речі, триватиме вона до 17 березня). Тут у просторих залах експонуються різнопланові творчі роботи, у яких митці відобразили своє бачення постаті великого Кобзаря, історичні візії та сучасні реалії України. « Виставка дуже сподобалась, роботи, виконані в різних техніках і жанрах образотворчого мистецтва, дуже цікаві, а особливу увагу привертає робота відомої художниці Оксани Попінової «Дух Перемоги», - діляться враженнями студентки 1-го курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Юлія Завгородня, Анастасія Кром, Карина Довгопола.
У Будинку художника експонується ще одна вражаюча виставка -  пересувна виставка Анни Мовенко «Я Є! Я БУДУ». На ній  експонуються портрети-історії війни, які Анна пише від початку повномасштабного вторгнення. «Герої картин художниці — це люди різної статі, віку, професій, соціального та географічного походження, але у її інтерпретації індивідуальні долі стають колективним наративом боротьби української нації за виживання і свободу», - кажуть студенти механіко-технологічного факультету Софія Косарєва та Дмитро Башев.
Насичений мистецтвом день продовжився знайомством із сучасною скульптурою на Пейзажній алеї, яка вже стала своєрідної візитівкою Києва. Погода сприяла, київські краєвиди були по-справжньому яскраво-весняні, а скульптурні композиції гарно освітлені для найкращого сприйняття, тож другокурсниці факультету ветеринарної медицини Єлисавета Чернобай та факультету інформаційних технологій Вікторія Єсіп наголосили: « Ми розкажемо однокурсникам, де варто проводити час у суботу-неділю…»
 

Наступною зупинкою став Маркет сенсів «Всі.Свої», де свої здобутки виставляли українські бренди та митці, а відвідувачі мали змогу не тільки роздивитися цікаві вироби, а й придбати їх. Рустем Скибін – кераміст, який своєю творчістю популяризує кримськотатарське мистецтво, та Тетяна Федосенко, яка майстерно вплітає українські етнокультурні традиції в сучасний мистецький контекст, вразили студентство …
 

У рамках роботи маркету дівчата і хлопці відвідали інтерактивну виставку, присвячену українським жінкам-воїтелькам, «Почуй військову». На виставці були представлені портрети та фото у реальних бойових умовах, тут також можна послухати звукові файли із записаними зверненнями героїнь виставки.
(
З маркету «Всі. Свої»,  розташованого на вул. Десятинній, 12,  екскурсанти  вийшли на алею, яка веде до Володимирської гірки, оглянули імпровізовану виставку-продаж картин, потім, милуючись краєвидами Подолу,  дісталися Скляного мосту, спустились до Арки Свободи українського народу, де переглянули ще одну виставку – переможців VII Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA«Покоління війни».
Завершальною точкою суботнього маршруту під керівництвом доцентки кафедри культурології Керівниці студії «Голосіївська палітра» Ярини Пузиренко став Майдан Незалежності, де студенти переглянули меморіальні інсталяції, присвячені пам’яті Героїв Небесної Сотні та воїнів, за свободу та незалежність України.
Усім студентам дуже сподобалися переглянуті експозиції, вони залишилися в захваті і від побачених мистецьких творів, і пам’яток архітектури, і від імпровізованої екскурсії стародавньою частиною Києва. За їхніми словами, це була не лише добра нагода дізнатися більше про актуальне українське мистецтво, а й цікавий  і корисний відпочинок,  який додав наснаги для навчання і натхнення для творчості. А чи не найголовніше – це відчуття духу патріотизму, духовного єднання з усіма борцями за волю України, з усім українським народом, який згуртувався у праведній боротьбі!
  
Ірина Майданюк, завідувач кафедри культурології

Світлини доцентки кафедри культурології Ярини Пузиренко 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook