Про міжнародне стажування викладачів кафедри статистики та економічного аналізу

6 березня 2024, 15:00

З 26 лютого по 1 березня 2024 р. доценти кафедри статистики та економічного аналізу Воляк Л.Р., Куць Т.В., Макарчук О.Г. пройшли міжнародне дистанційне стажування за програмою ЮНЕСКО в Інституті передових досліджень у Кесезі (Угорщина) на тему: «Соціальна згуртованість, зміни та адаптація у критичні часи».

Перший робочий день розпочався з доповіді генерального секретаря Національної комісії Угорщини у справах ЮНЕСКО Gábor Soós, який зробив акцент на необхідності вивчення динамічної взаємодії між культурною спадщиною та сталим розвитком європейських громад. Це означає те, що соціально орієнтоване економічне зростання, матеріальне виробництво і споживання знаходяться в межах здатності екосистем до відновлення та забезпечення комфортного проживання теперішніх та майбутніх поколінь.    

Під час стажування було розглянуто важливі питання сьогодення: особливості організації роботи громад в мирний і воєнний час; як розвивати сільські території відповідно до сучасних вимог та викликів, зберігаючи їх історичну та культурну спадщину; основні підходи до розуміння соціального дизайну та шляхи досягнення добробуту громад через вирішення спільних завдань та розвиток солідарності. Особливо цікавим було обговорення питань щодо ролі та можливостей реалізації соціальних інновацій для подальшого успішного розвитку європейських та українських населених пунктів.

Спікери з різних європейських країн підкреслювали важливу роль історичних та культурних просторів у сприянні суспільним трансформаціям; під час стажування учасники мали можливість обговорити ідеї, які спрямовані на поглиблення розуміння культури як наріжного каменю сталого прогресу та миру.

По закінченню стажування Воляк Л.Р., Куць Т.В., Макарчук О.Г. отримали сертифікати про успішне проходження стажування!

Дякуємо ЗСУ за можливість удосконалювати свої професійні навички та здобувати міжнародний досвід для подальшої розбудови нашої країни!

 

Тетяна Куць,

доцент кафедри статистики та економічного аналізу

  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook