Майбутня освітня траєкторія випускників Прилуцького технічного фахового коледжу буде формуватися у ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

1 березня 2024 року

Прилуцький технічний фаховий коледж впродовж багатьох років є одним з провідних коледжів Чернігівщини. Завдяки високому рівню підготовки, його випускники з року в рік поповнюють університетську лаву і продовжують навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
Тільки за минулий рік 15 студентів одержали можливість поглибити свої фахові знання та компетентності на бакалаврських освітніх програмах. Дехто з них вже розпочав свою кар'єру у провідних енергетичних компаніях, проєктних організаціях. Такий шлях професійного ступінчастого зростання допомагає студентам бути готовими до майбутніх викликів.
У рамках плану профорієнтаційної роботи представники інституту Віктора Каплун, директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, Андрій Петренко, доцент кафедри інженерії енергосистем та Вячеслав Васюк, доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій провели зустріч з майбутніми випускниками відділення "Електричної та комп’ютерної інженерії" та викладачами коледжу. Абітурієнти одержали інформацію про базові правила майбутньої вступної кампанії 2024 року та особливості навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
Директор Прилуцького технічного фахового коледжу Павло Черніков у своєму слові зазначив, що серед гостей – два випускники коледжу Андрій Петренко та Вячеслав Васюк, які стали успішними науково-педагогічними працівниками НУБіП України. Саме їх приклад і досвід важливий для майбутніх здобувачів вищої освіти.

 

Особливу увагу директор колежу приділив подальшому поглибленню співпраці з ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України. Він підкреслив важливість формування освітньої траєкторії випускників коледжу з усебічною підтримкою їх як на час вступної кампанії, так і під час навчання. Ця співпраця сприятиме не лише підготовці кваліфікованих фахівців, але й забезпечить їхню успішну інтеграцію на ринку праці в енергетичній сфері.
Майбутні вступники ознайомились з освітніми програмами, за якими ведеться підготовка студентів в інституті, навчально-лабораторною базою, додатковою навчальною інфраструктурою.

 

Вячеслав Васюк презентував освітню програму "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" спеціальності 141 - Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

 

 

Андрій Петренко розкрив змістовне наповнення освітньої програми "Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами". Під час презентації були висвітлені основні теоретичні та практичні компетентності майбутніх фахівців.
Потенційним вступникам була надана детальна інформація про можливість підготовки на підготовчих курсах для складання національного мультипредметного тесту. Випускники таких курсів можуть отримати до 10 додаткових балів до конкурсного балу під час вступу до університету, що стане суттєвою конкурентною перевагою.
Також важливою є участь потенційних абітурієнтів у Всеукраїнських олімпіадах НУБіП України для професійної орієнтації випускників шкіл та коледжів. Це дасть змогу вступникам додатково перевірити свій рівень знань та отримати досвід підготовки до випробувань, що сприятиме успішному вступу.
На завершення зустрічі особливе місце було відведено ознайомленню навчальними програмними продуктами, реалізованими за допомогою VR-тренажеру на базі Oculus Quest 2.

 

Це викликало значний інтерес серед студентів і викладачів коледжу. Студенти також отримали можливість ознайомитись з тепловізором Trotec infrared camera IC085LV.
Особливу активність проявили студенти коледжу Владислав Братусенко, Антон Дробот, Дмитро Ткаченко, Олег Лісовий, Микола Кузнецов, Владислав Човновий, які цікавилися можливістю участі у наукових дослідженнях, наявними дуальними програмами навчання з іноземними вузами та підприємствами, а також участю у спортивних заходах, що проводяться в університеті.

 

 

 

Студенти та викладачі коледжу отримали офіційне запрошення на День відкритих дверей, який відбудеться навесні в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Національного університету біоресурсів і природокористування України. Програма заходу включатиме екскурсії навчальними лабораторіями інституту, що дозволить гостям отримати уявлення про оснащеність та можливості навчального процесу.
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження висловлює щиру подяку директору коледжу Павлу Чернікову, заступнику директора з навчальної роботи Вікторії Дронь, завідувачу відділення "Електрична та комп'ютерна інженерія" Олександру Іващенку, викладачам та співробітникам Світлані Яцелі, Ніні Науменко, Ігорю Бондаренку та Олегу Циганку за зразково організований профорієнтаційний захід.

Випускникам Прилуцького технічного фахового коледжу бажаємо успішного завершення навчання та результативної вступної кампанії. Нехай кожен новий крок принесе вам нові знання та перспективи фахової реалізації!!


Андрій ПЕТРЕНКО і Вячеслав ВАСЮК,
доценти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook