ВІЗИТ СПІВРОБІТНИКІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТВАРИННИЦТВА ТА ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ДО ЛЮБЛЯНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ (М. ЛЮБЛЯНИ, СЛОВЕНІЯ)

26 лютого 2024 року
Співробітники факультету тваринництва та водних біоресурсів доценти Наталія Грищенко та Тетяна Антонюк взяли участь у засіданні керівного комітету проекту Erasmus+ напрямуК2: співпраця між організаціями та установами, розбудова потенціалу у сфері вищої освіти «Стале тваринництво та добробут тварин» / «Sustainable Livestock Production and Animal Welfare», яке відбувалося 12–14 лютого 2024 року в Люблянському університеті, республіка Словенія.
Мета проєкту: удосконалення освітньої підготовки та покращення навчання для студентів, а також фахівців агропродовольчого сектору економіки України у розрізі сталого розвитку, благополуччя та цифровізації тваринництва. Створення та функціонування Центрів навчання протягом життя (LLL) для практикуючих спеціалістів галузі тваринництва з метою надання освітніх послуг в консорціумі ЗВО України та Європейського Союзу з вітчизняним бізнес-сектором, представництвом соціальної та політичної сфери.
Під час 3-го засідання керівної групи одним із головних акцентів було навчання персоналу, представлено план навчального візиту партнерів до Швеції, який планується на березень 2024 року. «Інтеграція практичних елементів через безперервний обмін і співпрацю з діловими партнерами та їх залучення до навчального процесу є важливою частиною освіти», – підкреслює координатор проекту, професор Генріх Шуле з університету Нюртинген-Гайслинген, Німеччина.
Учасники засідання також мали можливість ознайомитися із діяльністю біотехнічного факультету університету. Він проводить дослідницькі програми бакалаврату та експертну роботу в галузі тваринництва. Велика увага приділяється безпеці харчових продуктів, стійкості та біорізноманіттю у тваринництві, маркетингу та просуванні продуктів тваринного походження та передачі знань на практику. В університеті функціонує низка лабораторій, оснащених високоякісним та сучасним лабораторним обладнанням. Співробітники цих лабораторій мають експертні знання в галузі аналітики, інтерпретації результатів і програм контролю якості. Враховуються всі стандарти ISO і багато лабораторій мають міжнародну акредитацію.
Ще однією родзинкою візиту було відвідування молочних сімейних ферм (family farm Černivec @ family farm Dolenc). На обох цих підприємствах вирощують корів голштинської породи за безприв’язного утримання і для доїння корів застосовують доїльну систему GEA DairyRobot.
 
Під час візиту учасники мали можливість ознайомитися з чарівним та старовинним містом Любляна, відвідати найкрасивіше місце у Словенії – озеро Блед. Воно зі всіх сторін оточено лісом, знаходиться на території національного заповідника у підніжжі Альп.
Програма візиту було дуже насиченою та цікавою. Науковці факультету тваринництва та водних біоресурсів успішно працюватимуть і у подальшому над поглибленням міжнародних зав’язків у науковому, навчальному та соціальному напрямку.
 
Тетяна АНТОНЮК
доцент кафедри,

членкиня виконавчого комітету проєкту SuLaWE 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook