УЗД вагітності у тварин – відпрацьовуємо практичний досвід!

26 лютого 2024 року

   Рання діагностика вагітності у тварин – є одним із ключових моментів ефективного управління відтворенням тварин. Нині широкого впровадження і практичного використання серед клінічних методів діагностики вагітності має метод сонографії. Оволодіння методикою та технікою проведення ультразвукового дослідження самиць з метою діагностування ранніх термінів вагітності та неплідності самиць, оцінка стану плода та плаценти з використанням різних ультразвукових приладів – є прерогативою підготовки висококваліфікованого фахівця в галузі ветеринарії на факультеті ветеринарної медицини.

 

 

   Тому, відпрацювання здобувачами вищої освіти 10 та 11 групи 3 курсу (термін навчання 5 років) практичних навичок застосування методу сонографії у різних видів продуктивних тварин з метою діагностики вагітності було проведено на заняттях з дисципліни «Акушерство, гінекологія та біотехнологія відтворення тварин з основами андрології» під керівництвом доцентів кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Юрія Жука та Сергія Деркача в умовах ННВ Клінічний центр «Ветмедсервіс».

 

   Студенти за допомогою ультразвукових апаратів КХ 5200 та EMP-860 VET відпрацювали методику сканування органів статевої системи з використанням різних датчиків (лінійного, конвексного), проводили оцінку ехозображень за результатами візуалізації за різних станів: вагітності та неплідності.

Юрій Жук, Сергій Деркач
доценти кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook