Культура княжої епохи: відкрита лекція доцента кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Лановюк Л.П.

21 лютого 2024 року

21 лютого 2024 р. к.і.н., доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету Людмила Лановюк прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Історія української культури» на тему «Культура княжої епохи» для бакалаврів спеціальності «Готельно-ресторанний бізнес» ННІ неперервної освіти і туризму, на яку також завітали НПП кафедри та представники факультету. Метою теми заняття було визначити особливості культурного розвитку українців у період функціонування таких держав як Русь та Галицько-Волинське князівство, а також з’ясувати роль християнства у зазначеному процесі.

Лекційне заняття було розпочато вчасно, лектор відразу чітко визначила тему лекції, план, її значення та зв’язок із попереднім навчальним матеріалом. Викладання матеріалу було системним та послідовним з використанням технічних засобів навчання та засобів унаочнення. Хотілося б відзначити й позитивний емоційний рівень викладання, постійний контакт з аудиторією, уміння лектора зацікавити та активізувати роботу студентів. В підсумку варто додати, що лекційне заняття проведено на високому професіональному рівні, а тому основного свого результату досягло.

     

Вивчення дисципліни забезпечує розуміння явищ традиційно-культурної спадщини українського народу та їх висвітлення в світовому контексті, а також систематизує послідовність культурного розвитку, ознайомлення з художніми особливостями кожної епохи, її мистецькими пам’ятками, видатними постатями. Дисципліна спрямована на вивчення принципових проблем курсу з урахуванням специфіки аграрного вузу та фахової підготовки студентства.

 

 

 

 

Вікторія Хвіст,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook