20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2024 року

 

 20 лютого вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України. Революція Гідності засвідчила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, здатну захистити суверенітет. Ці герої віддали своє життя за можливість будувати європейську Україну і нині, в умовах війни з росією, ми повинні захистити цей вибір.

 За 33 роки Україна пройшла величезний шлях до своєї повної незалежності від росії. Ми зараз платимо страшну ціну, але точно знаємо, куди йдемо. Як знали ті, хто століттями прагнули звільнитися з-під впливу тюрми народів, як би вона себе у різні часи не називала: московське царство, російська імперія чи срср. Як знали це учасники двох українських революцій ХХІ століття і розстріляні майданівці.

 Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Він укотре підтвердив те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайдуться герої, ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього України як незалежної демократичної держави.

 Герої Небесної Сотні — уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості.
 День пам'яті Героїв Небесної Сотні — це нагадування про високу ціну свободи й про цінності, за які дотепер воює Україна.

 Уклінно схиляємо голови в скорботі за всіма загиблими воїнами, які заплатили найдорожчу ціну за наше майбутнє – віддали свої життя: Устим ГОЛОДНЮК, Дмитро КУРИЛЕНКО, Олександр ФІЛЬ, Олександр МАРЧУК, Ільгар БАГІРОВ, Іван СТУПАК, Олександр ГРИЦАЙ, Петро ШЕМЧУК, Анатолій БЄЛОБУСОВ, Артур ГОЛУБ, Антон СИДОРОВ, Олексій КОЗОРІЗЕНКО, Володимир ШЕВЧЕНКО, Максим САЄНКО, Степан ГЕНИК, Сергій МЕЛЬНИЧЕНКО, Григорій ПОНОМАР, Андрій КОВАЛЬЧУК, Руслан РУДІЧ, Петро ОСАДЦА, Ярослав ОЛІЙНИК, Вадим ВИННИЧУК, Сергій РОМАНЧУК, Семен ОБЛОМЕЙ, Ігор КРАВЧЕНКО, Михайло ЖАЛО, Іван ДВОРЯК, Валентин ЛЕВЧЕНКО, Юрій РОГОВИЙ, Олександр КОЖУХ, Максим ПАЛІЄНКО, Олександр АВГУСТІН, Сергій СОЛОВЙОВ, Богдан ЯНУТА, Сергій ТРОФИМЧУК, Роман АВРАМЕНКО, Андрій ЗАКАВРАШНИЙ, Василь БЕРДИЧЕВСЬКИЙ, Вадим ПЕРІЖОК, Дмитро ШКЛЯРЧУК, Микола ЯРЕМА, Владислав ЧЕРНЯКОВ, Олександр ЛИСЕНКО, Віталій ПРИБИША, Олександр СЕМЕНЧЕНКО, Володимир ПРІМІЧ, Георгій КААДЗЕ, Юрій АНТОНЕНКО, Костянтин МУЗИЧЕНКО, Дмитро ТРЕТЯКОВ, Руслан БАЛАМУТОВ, Андрій НІЛОВ, Василь ГУКАЛО, Сергій ЖУРАВЕЛЬ, Ярослав СОКИРИНСЬКИЙ, Дмитро ВОЙТЮК, Олександр ЖМУР, Олександр СОРОКА, Богдан МИКУЛІЧ, Сергій ДУБИНА, Андрій ДРЕБОТ, Артур ЧОРНОМОРЕЦЬ, Олексій ШИНКАРЬОВ, Іван ЛАЗЕБНИК, Андрій ДАНИЛЕНКО, Дмитро ОДИНЕЦЬ, Едуард ОШУРКО, Назарій СЕМЕНЮК, Дмитро ДОСЯК, Ростислав ТЕРЕЩЕНКО, Іван КРАВЧУК.

Вклоняємося всім, хто віддав за Україну своє життя і здоров’я, дякуємо цивілізованому світу за підтримку, тримаємо стрій! Ми впевнені, що подолаємо ворога у цій війні та вистоїмо, як це зробили воїни Майдану.

 

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЯМ! ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!
 

Із скорботою –

ректор,
доктор педагогічних наук, професор,
академік НАПН та НААН України

Станіслав Ніколаєнко

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook