Економити – щоб вижити і розвиватися

3 квітня 2015 року
3 квітня під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка пройшла нарада з питання економії енергоносіїв. Її учасники – керівники підрозділів служби проректора з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності. 
 
Розпочинаючи нараду, ректор наголосив, що за ситуації, яка сьогодні склалася в країні, університет мусить дотримуватися жорсткого режиму економії. Інакше наслідки можуть бути вкрай негативними. Це питання має стояти на постійному контролі, усі дані будуть перевірятися та аналізуватися щодня.
 
Проректор Валерій Іщенко доповів, що для реальної економії енергоносіїв хоч і зроблено вже чимало, та цього недостатньо. Так, особливу увагу слід приділити стану теплопунктів і внутрішній реконструкції тепломереж. Що стосується витрат води, то тільки контроль кранів дав реальну економію споживання вдвічі. Проректор також наголосив, що ці роботи мають бути виконаними до нового опалювального сезону, в який університет повинен увійти повністю готовим.
 
Директор ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження Володимир Козирський доповів про причини низького рівня економії. До них належать відсутність єдиного координаційного центру, низький рівень професіоналізму працівників, застаріла технічна база та недостатній контроль за обліком спожитих ресурсів. Все це разом взяте наносить університету збитків на 5-6 млн грн. 
 
Ще одне гостре питання – договори з енергопостачаючими компаніями. Ці документи ретельно не аналізувалися, тож зараз вони потребують детального і вдумливого доопрацювання. Головними ж причинами втрат тепла є низький рівень сервісного обслуговування теплопунктів та внутрішніх мереж, недосконала система управління режимами подачі тепла тощо.
 
Для виправлення ситуації Володимир Козирський запропонував створити чіткий план роботи, привести до належного стану матеріально-технічний резерв, облаштувати сучасні теплопункти, удосконалити систему обліку. 
 
Станіслав Ніколаєнко дав доручення проректору Валерію Іщенку, директору ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимиру Козирському та його заступнику Івану Радьку до 7 квітня розробити комплексний план заходів по економії енергоносіїв і підготувати відповідний наказ. 
 
Усім підрозділам доведені ліміти на споживання енергоресурсів. Їх треба дотримуватися, а зекономлені кошти витратити на вирішення зазначених проблем і стимулювання відповідальних працівників.
 
Володимиру Козирському доручено провести навчання з відповідальними працівниками, на яких детально розглянути, як система має працювати та вказати на потенційні можливості для заощадження коштів. 
Під особистим контролем ректора - робота з тепло- та енергопостачальними компаніями.
 
Ірина Білоус
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook