У фокусі дискусій Всесвітнього економічного форуму «Відновлення довіри» в Давосі

9 лютого 2024 року

9 лютого 2024 року викладачі та студенти кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України долучились до участі у роботі круглого столу «Україна у фокусі глобальних ризиків: Давоські виклики та місцеві реалії», що був організований Експертним центром ІМВ КНУ ім. Тараса Шевченка «Дипломатія: міжнародні відносини, етикет, протокол» за підтримки Української Асоціації зовнішньої політики.

Захід було присвячено обговоренню ключових глобальних ризиків, визначених на Всесвітньому економічному форумі «Відновлення довіри» в Давосі у січні 2024 року та можливості адаптації до них в українському вимірі.

Серед запрошених спікерів круглого столу - дипломати, експерти, викладачі, науковці та громадські діячі, які входять до спільноти випускників курсів Експертного центру.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол, виконавчий директор Української асоціації зовнішньої політики Валерій Цибух, який наголосив на важливості проведення таких актуальних заходів, що допомагають створити механізми діяльності «дипломатичного фронту», донести експертну інформацію про місце України в світі, сучасні реалії та ризики, історію та майбутні перспективи відновлення.
Доповіді, обміни думками, дискусії були жвавими, продуктивними і, настільки зацікавили учасників заходу, що продовжувались протягом 4-х годин замість запланованих регламентом 2-х годин. Увага акцентувалась на: ролі і місці України на глобальній шахівниці у контексті викликів, озвучених на Давоському форумі, обговоренні стратегічних напрямків дій для країни у відповідь на зовнішні та внутрішні загрози; цінностях і вразливості кіберпростору, оцінці кіберзагроз, стратегіях їх запобігання та протидії; особливостях сучасних гібридних воєн, кібер- та інформаційних воєн в практичному вимірі, викликах пов’язаних із дезінформацією та ШІ; проблемах вимушеної міграції та її впливові на економічне відродження регіонів України, ролі російської пропаганди у поляризації українського суспільства і сучасних тенденціях у цій сфері.

Загалом робота круглого столу була спрямована на вироблення підходів щодо зміцнення безпеки та стабільності в Україні та за її межами. Тому на завершальному етапі круглого столу було сформовано рекомендації для влади, громадянського суспільства та міжнародної спільноти щодо способів протидії глобальним ризикам і зміцнення ролі України на міжнародній арені.

 

 

 

Наталія Кравченко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук,
учасник круглого столу

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook