Березневе засідання Проектної групи ОПП «Облік і аудит» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Облік і оподаткування»

7 березня 2023 року

 Якісне забезпечення навчання здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти завжди у пріоритеті викладачів кафедри обліку та оподаткування. Після ефективного обговорення із стейкхолдерами важливих питань якості вищої освіти, як пріоритетної домінанти діяльності кафедри обліку та оподаткування, 07 березня 2023 р. відбулося засідання Проєктної групи ОПП «Облік і аудит» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Облік і оподаткування», на якому обговорювалися питання забезпечення якості вищої освіти за рахунок удосконалення Освітньо-професійних програм з урахуванням сучасних викликів й відповідно до потреб та тенденцій ринку праці.

 
 
В обговоренні прийняли участь члени проєктної групи к.е.н., доценткафедриоблікутаоподаткування,гарантпрограми Тамара Гуренко, д.е.н.,професор кафедриоблікутаоподаткування Любов Гуцаленко, д.е.н.,професор кафедристатистики та економічного аналізу Інна Лазаришина, к.е.н.,доцентикафедриоблікутаоподаткування Наталія Кузик, Олена Колеснікова, Світлана Дерев’янко таздобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня Катерина Мошкун.
 
 
У березні 2023 року після засідання Проєктної групи та обговоренні на Круглому столі із стейкхолдерами важливих питань якості вищої освіти, були внесені корективи до ОПП «Облік і аудит». Обговорені важливі питання щодо удосконалення змісту і структури освітньо-професійної програми підготовки магістрів обліку і оподаткування на засадах компетентнісного підходу доцентом кафедри обліку та оподаткування НУБіП України, гарантом ОПП «Облік і аудит» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю «Облік і оподаткування» Тамарою Гуренко відповідно до потреб та тенденцій ринку праці. Також, гарант програми зазначила про необхідність удосконалення назви дисципліни «Бухгалтерський облік в управлінні підприємством», з циклу спеціальної (фахової) підготовки. Запропоновано назву даної дисципліни «Бухгалтерський облік в управлінні підприємств агробізнесом».
Любов Гуцаленко, д.е.н., професор кафедри обліку та оподаткування та Інна Лазаришина, д.е.н.,професор кафедристатистики та економічного аналізу також запропонували відкоригувати назву дисципліни «Стратегічнийаналізвуправлінні  підприємством» на «Стратегічнийаналізвуправлінні  підприємств агробізнесу» з циклу спеціальної (фахової) підготовки, оскільки на сучасному етапі важливим є підготовка спеціалістів з обліку і аналізу для аграрного сектору.
Наталія Кузик, к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування звернула увагу на важливість уміння застосування здобувачами сучасних програмних забезпечень. Тому, також і з урахуванням пропозицій стейкхолдерів введено нову дисципліну до циклу спеціальної (фахової) підготовки «Облікове забезпечення управління підприємством у ERP-системі».
Члени проєктної групи дійшли висновку, що введення в 2023 році декількох нових дисциплін та розширення змістовності інших із спрямуванням на поглиблення знань з обліку, оподаткування, контролю та аналізу підприємств аграрного сектору є ефективним.
 
 
Катерина Мошкун, здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня, зазначила, що здобувачі зацікавлені в даних змінах, отримують нові знання з методики та особливостей проведення державного фінансового контролю, навички роботи з сучасним програмним забезпеченням для комплексного управління підприємством із виконанням практичних завдань у прикладних програмних рішеннях, опановують теоретичні знання і практичні вміння з організації електронного документообігу тощо.
Отже членами проєктної групи було зазначено одноголосно, що освітньо-професійна програма «Облік і аудит» орієнтована напрофесійнупідготовкусучаснихфахівців з обліку,аудиту, аналізу, контролю та оподаткування, ініціативних та здатних до швидкоїадаптаціїдовимогсучасногобізнес-середовища.
Кафедра обліку та оподаткування, а особливо члени проєктної групи продовжуватимуть активну співпрацю із стейкхолдерами та ведуть пошук нових сучасних і суттєвих пропозицій від роботодавців.
 
Тамара Гуренко доцент, гарант програми,
кафедра обліку та оподаткування 
          

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook