Відкриття лабораторії "Мехатронних систем"

24 січня 2024 року

DSC 0112Новий 2024 рік на агроінженерному факультеті ознаменувався відкриттям оновленої лабораторії «Мехатронних систем». Урочисті заходи з нагоди відкриття лабораторії відбулися 12 січня. Дисципліна “Мехатронні системи та проектування інноваційних технологій в АПК” займає провідну роль в формуванні наукового світогляду магістрів спеціальності 208 «Агроінженерії».
Інноваційне проектування, конструювання та науково обґрунтована експлуатація сучасних машин аграрного виробництва має базуватися на впровадженні сучасних досягнень мехатроніки та робототехніки. Це основа підвищення  продуктивності та конкурентоздатності сільськогосподарського виробництва, його економічності та екологічності. Тому навчальна дисципліна «Мехатронні системи та проектування інноваційних технологій в АПК» в освітній програмі займає провідне місце в підготовці високо-кваліфікованих фахівців з агроінженерної спеціальності.
Провідну роль в підготовці фахівця займає набуття практичних навичок в лабораторії. Виходячи із вимог освітньої програми керівництвом інституту виділенні кошти для оновлення лабораторії новітнім обладнанням та інформаційно-комп’ютерною технікою.

DSC 0107DSC 0099

 
Для належного функціонування лабораторії закуплено 6 сучасних ноутбуків, телевізор, обладнання та виконано косметичний ремонт лабораторії.
Відкриття лабораторії відбулося за участю директора, професора Мирона Жибака, адміністрації та науково-педагогічних працівників інституту.
Також у заході прийняв участь голова ради роботодавців агроінженерного факультету Петро Бажик , представник аграрного підприємства ТзОВ «Захід Агро МХП».

2DSC 0003

 
 
З вступним словом виступив декан факультету Олег Фльонц, який відмітив, що на сьогоднішній день одним із  пріоритетів  факультету є розвиток сучасної матеріально-технічної бази європейського рівня.
З привітанням до присутніх звернувся директор Мирон Жибак, який  сказав: «Відкриття цієї сучасної аудиторії з мультимедійним обладнанням свідчить про те, що факультет впевнено реалізує модель розвитку. Крім того,  це не перша лабораторія, яка відкрита на факультеті за поточний семестр».
Завідувач лабораторії Іван Логуш підкреслив, що нове обладнання в лабораторії – це тільки частина тих проектів, які передбачають створення нової матеріальної бази факультету та проведення  семінарів та різного роду тренінгів з підвищення якості навчально-освітнього процесу. Висловив подяку директору та адміністрації вишу за забезпечення матеріально-технічним оснащенням і  постійну підтримку у підготовці до створення лабораторії.

DSC 0035DSC 0015

 
У своєму виступі завідувач кафедри прикладної механіки та технічного сервісу  Микола Клендій висловив подяку адміністрації інституту за надану всебічну допомогу та побажав, усім успішної і плідної роботи в даній лабораторії.
З побажаннями подальших успіхів у розвитку і оновленні матеріально- технічної бази виступив декан факультету енергетики та електротехніки Василь Бунько. Він висловив переконання, що такі лабораторії є дуже важливими для набуття практичних навичок при підготовці висококваліфікованого фахівця.
Любов Ярема, декан факультету економіки і природокористування, відзначила важливість розвитку людського потенціалу, нових плідних і результативних партнерських відносин між факультетами.

DSC 0050DSC 0065

 
Згідно християнського звичаю освятив аудиторію отець Володимир Зайчук.
Керівництво факультету подякувало за потужну результативну підтримку в обладнанні та відкритті нової сучасної лабораторії адміністрації інституту, Юрію Лаврику, працівникам виробничої майстерні навчального закладу з виготовленням меблів та всім, хто долучився до створення лабораторії, що з кожним днем  інститут перетворюється на своєрідний центр і простір, куди приходять навчатись, вдосконалювати вміння, знання і навички для того, щоб їх реалізовувати в подальшій практичній діяльності.
 
Іван ЛОГУШ
доцент кафедри прикладної механіки
та технічного сервісу
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook