Навчальна практика з дисципліни “Загальна фітопатологія”

17 липня 2023 року

  Навчальна практика з фітопатології для студентів є невід’ємною складовою частиною навчального процесу підготовки фахівців першого (бакалаврського) рівня спеціальності 202 Захист і карантин рослин. Програма навчальної практики включає виконання всіх видів практичного навчання згідно вимог, передбачених Положенням «Про проведення практик студентів вищих навчальних закладів України».
  Практика проходила в змішаному форматі протягом трьох днів на базі навчальної лабораторії "Плодоовочевий сад" НУБіП України, що використовується для проведення навчальної та науково-дослідної роботи з питань овочівництва та садівництва, а також практичної підготовки студентів.
  Також студенти мали змогу відвідати лабораторію нематології і лабораторію фітопатології Інституту захисту рослин НААН України.


  

  Під час практики студенти закріпили та поглибили теоретичні знання з фітопатології, оволоділи сучасними методами діагностики хвороб та ідентифікації їх збудників, набули і вдосконалили практичні навички стосовно етіології інфекційних і неінфекційних хвороб, шляхів поширення патогенів в умовах відкритого та закритого ґрунту. Освоїли методики оцінювання стійкості сортів і гібридів сільськогосподарських, квітково-декоративних, лікарських культур проти хвороб. Аналізували вплив різних факторів на поширення та розвиток хвороб рослин. Зібрали та оформили фітопатологічний гербарій.


Антоніна Вуєк, керівник практики з фітопатології,
асистент кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook