5 лекцій TED, які варто переглянути!

3 січня 2024 року
     «Що коїться у вас в голові, коли ви укладаєте угоду?» Колін Камерер. Американський економіст і професор поведінкової економіки у своєму виступі задається питанням: коли двоє людей намагаються укласти угоду, що справді відбувається у них всередині – вони конкурують чи співпрацюють? Він розповідає про своє дослідження, яке демонструє, наскільки погано ми можемо передбачити, про що думають інші.
    «Шлях від «ні» до «так» Вільям Урі. Письменник та фахівець із вирішення конфліктів пропонує елегантний та простий, але у той же час нелегкий спосіб дійти до згоди навіть у найбільш складних ситуаціях, таких як сімейні сварки або, можливо, конфлікт на Близькому Сході.
    «Мистецтво вибору» Шина Айєнгар. Спікер вивчає, яким чином люди роблять вибір, і що при цьому відчувають. Вона розповідає як про тривіальний вибір між колою та пепсі, так і про більш важливі вибори, які доводиться робити людям. А також ділиться своїм революційним дослідженням, яке обґрунтовує деякі дивні ідеї щодо прийняття рішень.
    «Чому у найкращого працівника може бути неідеальне резюме» Регіна Хартлі. Експерт з людських ресурсів запевняє, що обираючи між двома кандидатами на вакансію – тим, що має ідеальне резюме і тим, хто боровся з труднощами – слід завжди давати шанс «бійцю». Як людина, яка росла у несприятливому середовищі, вона знає, що ті, хто розквітає навіть у темних місцях, наділені твердим характером та вмінням не здаватися попри мінливе робоче середовище.
    «Чому ви повинні знати, скільки заробляють ваші колеги» Девід Бьоркуз. Спікер виступає проти традиційних та широко прийнятих принципів управління бізнесом. У цій бесіді він піддає сумніву наші припущення щодо збереження в таємниці розміру заробітної плати й наводить переконливі аргументи на користь відкритості цієї інформації, оскільки від цього можуть виграти усі – працівники, організації та суспільство загалом.
Дивіться, вивчайте та використовуйте!
 
Добірку готувала Юлія Негода
з використанням матеріалів Mind

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook