Успішний старт вебінару з підготовки до НМТ з предмету «Історія України» для майбутніх міжнародників

2 січня 2024 року

2 січня стартував проєкт кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, організований за сприяння і підтримки декана гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Інни Савицької.
Кафедра підготувала і розмістила в соціальних мережах fb, instagam, tik-tok та месенджерах тг і vb два постери із запрошенням, які дістали схвальні відгуки 11-класників та їхніх батьків.

     

Тож в перший день роботи вебінару, незважаючи на безсонну ніч через ракетний обстріл, до роботи на платформі Zoom приєдналися понад 30 учнів Київської гімназії №48, Еколого-природничого ліцею №116 м.Києва, Новосілківського ліцею «Ерудит» (Київська область), Оржицької ЗОШ імені І.Я.Франка (Полтавська область), Київського коледжу комп`ютерних технологій та економіки Національного авіаційного університету (м.Київ), Боярського фахового коледжу НУБіП України та ін.

     

Привітала учасників вебінару декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, яка зазначила, що кількість учасників сьогоднішньої зустрічі показує значне зацікавлення і в успішному складанні НМТ, і у подальшому навчанні на бакалавраті за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації, регіональні студії» в НУБіП України.

Перед учнівською аудиторією виступила в.о. завідувача кафедри доцент Вікторія Хвіст, яка познайомила з перевагами навчання на вищезазначеній спеціальності, підкресливши при цьому, що це передбачає як отримання висококласної фахової освіти, так і розвиток творчого потенціалу й спортивних навичок, які забезпечать в майбутньому активну соціалізацію і допоможуть професійній реалізації потенційних студентів, що під’єдналися до відеоплатформи Zoom.

     

Її підтримала заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Наталія Шевченко, яка підкреслила, що однією із переваг спеціальності «Міжнародні відносини» є досконале знання декількох мов, які опановують студенти на бакалавраті і в магістратурі, а також програма подвійних дипломів, що дає можливість працювати як в Україні, так і за кордоном.

     

Спеціальність у практичному вимірі анонсував у своєму виступі «Лагідна сила дипломатії: від симпатії через переконання до успіху» професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Володимир Калуга.

     

Модератор заходу – доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Людмила Лановюк коротко ознайомила всіх, хто приєднався з переліком тем НМТ з історії України, які будуть розглядатися впродовж 4 днів.
Практична частина вебінару тривала понад годину і була присвячена розгляду тих питань, які включені в програму НМТ з теми «Україна в XVI ст.». Консультант – доцент Людмила Лановюк, надавши ряд слушних порад, на що в першу чергу потрібно звертати увагу в питаннях, які будуть представлені на НМТ та рекомендації щодо підручників для підготовки до НМТ, детально зупинилася на аспектах Люблінської і Берестейської уній, тематиці козацтва, Запорозької Січі і козацько-селянських повстань кінця XVI- поч. XVI ст. 

          

          

В роботі вебінару брали участь 12 співробітників кафедри, понад 30 школярів та їхніх батьків, які так само виявили зацікавленість в тому, щоб ознайомитися із перевагами навчання на спеціальності «Міжнародні відносини» та питаннями, які можуть бути на НМТ з історії України, про що свідчить активний діалог в чаті, слова подяки і схвальні відгуки, які висловили запрошені гості.
На закінчення першого дня вебінару учасники домовилися, що питання, які будуть виникати поза тематикою чотирьох консультаційних днів, можуть бути розглянуті при подальшому продовженні вебінару після зимових канікул. Тож всіх, хто брав участь і тих, хто з певних причин не зміг цього зробити, запрошуємо долучитися до обговорення тем впродовж середи, четверга і п’ятниці за покликаннями або скрін-шотом, розміщеними на постері.

Час: 2-5 січня 2024, щоденно о 12.00
Посилання: https://us05web.zoom.us/j/9855516604?pwd=WWZ2Q2tZb2hkWDVtdlFPY3dHeldOZz09
Ідентифікатор конференції: 985 551 6604
Код доступу: 202020

 

 

Олена Кропивко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook