Студенти збірної НУБіП України з гирьового спорту підкорили світові вершини

17 грудня 2023 року
НУБіП України
  З 07 по 10 грудня 2023 року у місті Резекне (Латвія) відбувся чемпіонат Світу з гирьового спорту. У змаганнях взяли участь 365 спортсменів із 17 країн світу.
  У складі офіційної Національної збірної України з гирьового спорту були і наші студенти та викладачі. Володимир Кульківський, Валентин Бербеничук, Євгенія Кедич (гуманітарно-педагогічний факультет), які виступали у різних вагових категоріях у вправі Р-12. Ілля Фурса (факультет захисту рослин, біотехнологій та екології) у вправі поштовх довгим циклом. Викладач кафедри фізичного виховання Віталій Андріяш у якості судді Чемпіонату.
 
  Усі спортсмени гідно представили наш університет і державу. Володимир Кульківський посів перше місце з абсолютним рекордом Світу – з гирею 32 кг зробив  256 підйомів.
  Валентин Бербеничук у ваговій категорії + 95 кг виборов бронзову нагороду. Євгенія Кедич виступала на міжнародному рівні вперше серед аматорів і виборола золото.
 
  Ілля Фурса став переможцем у вправі поштовх довгим циклом. Віталій Андріяш пройшов підвищення кваліфікації на міжнародному суддівському семінарі з гирьового спорту.
 
Микола КОСТЕНКО,
завідувач кафедри фізичного виховання

  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook