Тиждень французької мови: семінар для викладачів

25 березня 2015 року

     Програма «Тижня французької мови», який проводить кафедра іноземної філології і перекладу дуже насичена. Однією із найцікавіших подій у межах цього тижня став семінар для викладачів іноземних мов «Театральні прийоми як засіб оптимізації викладання іноземних мов», який провела викладач французької мови Монік Дюффе, а допомагала їй професійна актриса Матільд Вьйо Пернон

     Наші гості із Франції познайомили учасників семінару із можливостями використання театрального мистецтва у вивченні іноземних мов; наочно продемонстрували, як це можна зробити за допомогою пантоміми чи мінімального набору аксесуарів; розповіли про власний досвід застосування театральних прийомів у роботі з учнями; навели приклади з театральних п’єс і літературних творів, які можна було б обрати з цією метою.

     Невимушена і творча атмосфера семінару, а також цікаві виступи Монік Дюффе і Матільд Вьйо Пернон спонукали до багатьох питань. Особливо активними були студенти 4 курсу – філологи і майбутні вчителі, запрошені на семінар. Їх цікавило, зокрема, як можна «суху» граматику вивчати «театрально». Мадам Дюффе на прикладі простої пантоміми, що демонструвала різні види речень, переконала, що можна.

Учасники семінару висловили подяку організаторам і побажання, щоб такі змістовні заходи проводились і в майбутньому.

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу


 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook