Чоловіча студентська збірна НУБіП України – бронзові призери чемпіонату міста Києва серед чоловічих молодіжних команд з баскетболу

15 грудня 2023 року
НУБіП України
  06 грудня у спортивному комплексі НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» відбулася фінальна частина чемпіонату міста Києва серед чоловічих молодіжних команд з баскетболу. Збірна НУБіП України змагалася з ДТЕУ за третє місце. У фінальному поєдинку зустрілися команди НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» і НУФВСУ-1.
  Початок матчу за третє місце був багатообіцяючим для нашої команди. Хлопці домінували на майданчику, вдало розігруючи комбінації. Перший період зустрічі завершився з рахунком 13:20 на користь нашої збірної.
  У другому періоді команда ДТЕУ намагалася відігратися, але багато порушувала правила і швидко набрала 5 командних фолів. Натомість збірна НУБіП України грала у свою гру, закидаючи 3-х очкові і пробиваючи штрафні. Отже до кінця другого періоду перевага над командою ДТЕУ сягнула 22 очок.
  Після великої перерви ДТЕУ стали грати більш обережніше, адже два ключові гравці вже мали по 4 фоли. Натомість, наша команда втратила пильність у захисті і за 6 хвилин до кінця третього періоду мала 4 командні фоли. Однак, така ситуація не завадила нашим хлопцям втримати перевагу у 20 очок на кінець третього періоду – 72:52.
 
  У четвертій частині гри ДТЕУ спочатку втратила двох гравців, внаслідок п’яти персональних фолів, а згодом і третій сів на лаву запасних. Лишалося 4 хвилини до кінця зустрічі, НУБіП України мав 16 очок переваги. Гравці трохи розслабилися, що зіграло на користь ДТЕУ. Наші хлопці не закинули декілька стовідсоткових кидків, натомість суперники поклали два трьох очкових і заробили штрафні. Гра швидко перемінилася. Наша команда втратила перевагу, яку напрацьовувала у попередніх періодах, а у гравців ДТЕУ з’явилося друге дихання. Вони агресивніше пішли на кільце, однак центровий невдало приземлився після стрибка і отримав травму, яка завадила продовжити гру. За хвилину до кінця зустрічі команда ДТЕУ лишилася у меншості. Почалася тактична боротьба на отримання штрафних очок, але наші хлопці втримали перевагу. Тож результат гри – 79:82 і бронзові нагороди у збірної НУБіП України.
  Золото виборола команда НУФВСУ-1, а срібло дісталося хлопцям з КПІ.
  Найкращим захисником Чемпіонату визнано Владислава Пантуса (ф-т аграрного менеджменту).
  Студентка факультету харчових технологій і управління якістю продукції АПК Ірина Коломієць була нагороджена відзнакою «MVP» турніру за досягнення у молодіжному чемпіонаті м. Києва з баскетболу 3х3 серед жіночих команд.
 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook