Студентська рада гуртожитку №6: нема такої роботи, яку неможливо б було виконати!

13 грудня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   Запитайте будь – яку людину, що є показником вдалої та успішної роботи факультету – звісно ж його щасливі студенти. А, як ми знаємо, цікаве дозвілля та комфорт створюється у різних осередках життя – у гуртожитку та й у самому університеті. Сьогодні б хотіли розповісти вам невеличку історію про життя нашого студентського самоврядування у гуртожитку №6.

   Ні для кого не секрет, що одними з найважчих днів для кожної команди студентської ради та адміністрації гуртожитку, є період поселення студентів та першокурсників. А зважаючи на воєнний стан та розкиданість по всьому світу, цей процес був трішечки напруженим. Але завдяки духу згуртованості та відчуття команди, навіть цей поріг ми змогли перейти. І варто виокремити, що саме у складних ситуаціях гартується міць! Так, дружніми зусиллями адміністрації та команди студентської ради, було проведено поселення у два етапи і заселено понад 760 студентів.

   І, якщо тут вже можна видихнути, мовляв, «Основна робота зроблена», то це було б дуже великою помилкою. Період після поселення є одним з найважчих, оскільки адаптація новоприбулих студентів деколи дається тяжко. Тож, аби оминути цієї лихої долі, було вирішено проводити часті зібрання мешканців гуртожитку з обговоренням побутових питань, алгоритму дій у разі сигналу повітряної тривоги та інших питань, за участі представників деканату факультету ветеринарної медицини, адміністрації гуртожитку, вихователів, а також окремі зібрання зі студентською радою.
   До цього ж варто додати, що постійно працюють наші моніторингові канали у мережах Телеграм та Інстаграм, на базі яких студенти могли задавати свої питання, а наші модератори в режимі реального часу вели прямі трансляції з відповідями або ж надавали ґрунтовні консультації.

 

   Та з початком вересня життя студентського самоврядування мало оновлення у своїй роботі – 13 вересня відбулися вибори на пост голови студентської ради гуртожитку №6. Так, діючий (на той момент) голова самоврядування Араньош Олександр, представив звіт своєї плідної праці протягом 2 – ох років, у якому були зазначені основні  зміни у гуртожитських буднях: оновлення інформаційних стендів; оновлення стендів про цікаве студентське життя мешканців гуртожитку; з ініціативи адміністрації гуртожитку Василевич Тетяни та Масаловича Юрія, було вирішено провести капітальний ремонт кабінету студентської ради. Заміна освітлення, фарбування стіл, пошив нових штор було зроблено за рахунок студмістечка, а закупівля необхідних крісел-мішків, магнітної дошки, канцелярії; за допомогою і сприяння декана факультету ветеринарної медицини Миколи Цвіліховського та благодійного фонду "Голосіївська ініціатива"; повноцінна заміна акустичної системи у спортивній залі за підтримки голови Первинної профспілкової організації студентів та аспірантів університету Мельника Олексія; - тематичні конкурси та безліч іншого.

 

   Вибори проходили у декілька етапів: першим було знайомство з майбутніми кандидатами – Главіцьким Іваном та Араньошом Олександром, яке проходило у форматі відкритих дебатів з показом передвиборчих програм.

 

   Також усі охочі мали змогу ознайомитися з даними програмами у нашому інстаграм каналі, де й побачити пряму трансляцію дебатів за пост голови. Другим етапом було саме голосування, де перемогу виборов Главіцький Іван, студент 2 курсу 5 групи факультету ветеринарної медицини.

   Новообраний голова досить швидко включився в роботу і вже на першому тижні своєї роботи провів збори команди студентської ради, на яких було обрано нову стратегію роботи. Варто зазначити, що два місяці роботи новоствореної команди самоврядування не пройшли даремно.

 

   Так, на кожному поверсі було оновлено абсолютно усі інформаційні стенди, на яких розміщені графіки чергування кімнат, основні правила пожежної безпеки, алгоритм дій під час сигналу повітряної тривоги, номера телефонів майстрів з  ремонту та багато іншого. Окрім того, у холі гуртожитку зазнали оновлення й самі стенди студентської ради: її склад, «студрада інформує» та моніторинг санітарного стану кімнат.

 

   Наступним пунктом хотілося б розкрити підтримання чистоти у місцях загального користування студентів та їх особистих кімнатах. Щочетверга на усіх поверхах гуртожитку проводиться так званий «Чистий четвер», де студенти дружньо наводять лад у кімнатах, на кухнях, умивальниках, також не забувають і про санітарний день душових кімнат та суботниках на вулиці. Відповідальність за проведення та виконання даних заходів лежить на старостах поверхів та санітарному секторі Студентської ради.

 

 

   А як же культурно – масове життя студентів, запитаєте Ви. Так ось, навіть в умовах військового стану, поневірянь, ми й надалі намагалися підтримувати вогник надії всередині кожного. Часті флешмоби на платформах соціальних мереж, прикрашання гуртожитку до Гелловіну, зустріч студентів з Володимиром Гонським, перегляд матчів з футболу та фільмів - будь – яке різноманіття для добробуту наших студентів, аби кожен віднайшов щось своє. Варто також зауважити, що вже третій рік у читальному залі гуртожитку облаштований буккросинг, асортимент якого постійно поповнюється.

 

   Також наші мешканці учасники різних змагань між гуртожитками університету. Так, жіноча команда гуртожитку №6 зайняла почесне 3 місце  серед  команд гуртожитків в змаганнях  "Влучний удар- 2023".

   Окрім того, наш гуртожиток є постійним активним волонтером. Так, вже майже рік ми співпрацюємо з ГО «Пліч – о – пліч», якому передаємо використанні електронні сигарети, з яких хлопці створюють системи скидання для дронів та ін. А від вересня ми запустили нову акцію «ТКБ – ТЕПЛО кожному бійцю». Але про це у наступних статтях.

   Але хочеться сказати, що без вдалої команди, ми мало чого б досягли. Як зазначив діючий голова Студентської ради Главіцького Івана: Студрада – це своєрідна сім’я кожен член якої повинен мислити глобально, діяти локально. Тобто, вміти передбачати, осмислювати наслідки та моделювати ситуацію у всіх її сценаріях, а лиш потім виконувати певну правильну і точну дію, де кожен захищає і допомагає один одному. А мешканці гуртожитку – це вже родина, у якій панують свої ідеї та традиції. І саме в цьому їх варто підтримувати.

   На думку попереднього голови Студентської ради Араньоша ОлександраСтудрада – це відповідальність за свої вчинки та дії, оскільки ти відстоюєш інтереси понад 700  людей і до кожного маєш знайти власний підхід. Це навіть не робота, це як стиль життя, щось своє, рідне. А підбір вдалої команди – це вже успіх.

   «Не існує таких завдань, які б не можна було виконати, головне зрозуміти принцип командотворення і тайм-менеджменту, тоді робота буде йти швидше» – такої позиції дотримується радник голови Красновид Ольга.

   Ну що ж, на цій позитивній ноті хочемо завершити наш нарис про буремний навчальний рік, подякувати усім Вам за допомогу у нашій нелегкій справі, а адміністрації гуртожитку та факультету – за довіру та мудрі поради.

   Бажаємо Вам наснаги та успіхів і хочемо дати маленьку пораду від усієї нашої команди: робіть те, що вмієте, ставте цілі та задачі, які дійсно зможете виконати.

Іван Главіцький,
Голова Студентської ради гуртожитку №6
Ольга Красновид,
радник голови Студентської ради гуртожитку №6

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook