Презентація книги «Лохвиччина: фольклорно-етнографічні студії та матеріали»

9 грудня 2023 року

5 грудня в Національному музеї Голодомору-геноциду відбулася презентація книги «Лохвиччина: фольклорно-етнографічні студії та матеріали». Книга написана в співпраці громадської організації «Моя провінція» та Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М. Т. Рильського НАН України.

Громадська організація «Моя провінція» вже кілька років здійснює культурну та історико-краєзнавчу діяльність на Полтавщині.

     

Книга є колективною монографією, яка складається з 10 наукових статей авторів та додатків, що містять опрацьовані результати польового дослідження експедиції, яка передувала написанню книги та відбулася 2020 року.
На презентацію завітали науковці, дотичні до Полтавщини та зацікавлені в народному мистецтві гості. Приїхали й представники Лохвиччини: т.в.о. начальника відділу культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лохвицької міської міської Ярослав Кабар, директорка Лохвицького краєзнавчого музею імені Г.С. Сковороди Наталія Степаненко, завідувачка Харківецьким літературно-меморіальним музеєм Архипа Тесленка Лариса Яковенко. Лохвицьких пісень в залі музею заспівали Людмила Колісник та гурт «Шум’я».

     

     

Презентація видання в НУБІП запланована на лютий 2024 р. Тож, чекаємо на вас!

 

 

Яніна Алєєва,
очільниця ГО «Моя провінція»,
аспірантка кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook