Неформальна освіта для здобувачів ОС «Магістр» спеціальності 051 Економіка ОП Економіка підприємства, як сучасний тренд безперервної освіти

5 листопада 2023 року
    Ідея безперервної освіти безумовно є сучасним трендом.
  Викладачі кафедри економіки НУБіП України, на чолі із завідувачем Вікторією Байдалою та гарантом освітньої програми «Економіка підприємства» ОС «Магістр» Тетяною Гуцул, підтримуючи підготовку компетентного фахівця, конкурентоспроможного на ринку праці, здатного до ефективної роботи на рівні світових стандартів, соціально відповідального за результати своєї професійної діяльності, вважають, що наразі важливим є підготовка такого студента, який був би готовий до постійного професійного росту й самовдосконалення, в тому числі й засобами неформальної освіти.
    Неформальна освіта ґрунтується на трьох засадах:
«вчитися в дії» – отримувати знання під час практичних завдань;
«вчитися взаємодіяти» – часто вона передбачає роботу в групах або командах;
«вчитися, вчитися» – аналізувати власний досвід і з нього формувати нові знання.
  Найбільш прийнятною в умовах сьогодення є освітня формула: формальна + неформальна освіта, щоб досвід, отриманий внаслідок саморозвитку доповнював той, який студенти здобувають у навчальному закладі.
   Рішенням вченої ради НУБіП України 27 квітня 2022 р. було затверджено порядок визнання результатів навчання здобувачів вищої освіти, здобутих ними шляхом неформальної та/або інформальної освіти (https://nubip.edu.ua/node/125727)
  Так, неформальна освіта – це освіта, яка здобувається, як правило, за освітніми програмами та не передбачає присудження визнаних державою освітніх кваліфікацій за рівнями освіти, але може завершуватися присвоєнням професійних та/або присудженням часткових освітніх кваліфікацій (Закон України «Про освіту»).
  Неформальна освіта – це можливості для саморозвитку, самореалізації; для здобуття нових знань і практичного досвіду; для пошуку мотивації та натхнення. А якщо можливості є, їх треба використовувати.
   У жовтні 2023 р. магістранти спеціальності 051 «Економіка» ОП Економіка підприємства  в рамках неформальної освіти долучилися до онлайн-лекції «New organizational forms and the bodyless leadership», яку проводив всесвітньовідомий шведський економіст та спікер Kjell Nordstrom.  
 
 
   Учасники мали можливість познайомитися із новими ключовими факторами успіху нової ери, в якій ми живемо, а також з новими організаційними формами лідерства. Дослухатися до порад фахівця щодо моделі того, як кожен з нас може визначити можливості, розвинути свої лідерські навички та скористатися перевагами сучасного безпрецедентного імпульсу для трансформації.
  Магістранти мали можливість поставити запитання спікеру в чаті англійською мовою, зайшовши на сторінку лекції через власний кабінет. Лекцію можна було слухати в оригіналі (англійською мовою) або з синхронним перекладом на українську мову, обравши канал трансляції самостійно на платформі Ukraine Global Faculty. 
 
 
 
  Вказана платформа налічує більше 19 тисяч учасників, більше 110 лекцій, більше 55 університетів партнерів. Безсумнівно, підтримка освіти має вирішальне значення для відновлення України, розвитку людського капіталу та стимулювання економіки. Після відвідування лекції магістранти мали змогу згенерувати сертифікат про участь.
 
 
 
 
 
 
 
 
    Магістранти кафедри економіки НУБіП України постійно підвищують власні компетенції, в тому числі, через елементи неформальної освіти.
   Так, студенти спеціальності 051 «Економіка» ОП Економіка підприємства ОС «Магістр» отримали сертифікати про проходження освітніх курсів на онлайн-платформах «Prometheus», «Campster», «Ukraine Global Faculty».
 
 
 
 
 
 
 
Вітаємо майбутніх фахівців із подоланням чергової сходинки на шляху професійного зростання і бажаємо подальших успіхів у навчанні та кар’єрі!
 
 
 
Лілія Ільків, к.е.н., доцент кафедри економіки,
куратор групи магістрів спеціальності
051 «Економіка»ОП Економіка підприємства
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook