Відкрита лекція доцента кафедри економіки Ільків Лілії на тему: «Роль професії економіста в сучасному суспільстві»

3 листопада 2023 року
    2 листопада 2023 року відбулася відкрита лекція кандидата економічних наук, доцента кафедри економіки Ільків Лілії Анатоліївни з дисципліни «Вступ до фаху та соціальні комунікації».
    Лекція проведена відповідно до затвердженого графіка на економічному факультеті для студентів 1 курсу денної форми навчання ОС Бакалавр, спеціальності 051 «Економіка» ОПП Економіка підприємства на тему «Роль професії економіста в сучасному суспільстві»
 
 
    Було озвучено план заняття, де пропонувалося розглянути такі питання: особливості професії економіста (історія, особливості, плюси, мінуси); чинники особистісного розвитку фахівця-економіста; управління часом в професії економіста.
 
 
    Відкриту лекцію в очному форматі відвідали заступник декана економічного факультету зі спеціальності «Економіка» к.е.н., доцент Нагорний В.В., д.е.н., професор Мірзоєва Т.В., к.е.н., доценти Степасюк Л.М., Суліма Н.М., Гуцул Т.А., к.е.н., асистент Рубан О.О. та відповідальна особа від факультету для здійснення контролю за якістю надання освітніх послуг, к.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Костюк В.А.
 
 
 
    На початку лектор з’ясував чітко тему лекції, її структуру та актуальність, а також зв’язок з попередніми темами. Викладання матеріалу було логічним та послідовним.
    Лектором було розкрито важливість та особливості фаху економіста. Зокрема, наголошено, що знання економіки – це інвестиції в майбутнє, оскільки все що буде потрібно завтра, написано економікою сьогодні. Економіка в усіх її проявах міцно увійшла в життя людства: як мінімум, без знань основ економіки неможливо правильно розподілити сімейний бюджет, як максимум, від професіоналізму економістів залежить добробут цілих держав. Тому професія економіста вже не одне десятиліття користується великою популярністю серед молоді. Саме професія економіста дає змогу зсередини зрозуміти, які механізми спрацьовують в економічному житті суспільства, як ними можна керувати, щоб досягати максимальних результатів.
 
 
    Значна увага була приділена висвітленню питань щодо обґрунтування чинників особистісного розвитку фахівця-економіста. Так, важливим є те, наскільки добре людина вміє продати себе на ринку, наскільки приваблива її „упаковка”, її бренд. В сучасному суспільстві, щоб досягти успіху, мало володіти умінням, розумом, майстерністю і порядністю. Успіх залежить від здатності вступати в конкурентну боротьбу з подібними собі. Тобто, для того, щоб побудувати успішну кар’єру, необхідно постійно розвивати свої навички, які необхідні для розвитку професійної компетенції. І це потрібно починати формувати уже з першого курсу навчання обраній спеціальності.
 
 
 
    Надзвичайно важливим для гармонійного функціонування особистості, навчання в студентські роки, з метою осягнути головне і не перевтомитися, а також у професії економіста є важливим розвиток такої навички як тайм менеджмент. Тому, велику зацікавленість у студентів викликало таке питання лекції, яке було винесено на розгляд, як управління часом в професії економіста. Лектор ознайомила з поняттям тайм-менеджменту, важливістю його опанування для фаху економіста, а також з основними методиками, які можливо наразі застосувати в студентському житті та навчанні (бо дотримання дедлайну суттєво впливає на позитивну оцінку за виконання завдань), а в майбутньому і для успішного становлення фахівця-економіста.
 
 
 
    Лектором було наведено влучні цитати видатних економістів про важливість майбутнього фаху економіста, а також цікаві приклади з життя успішних економістів для усвідомлення студентами значущості обраного ними фаху та необхідності подальшого пізнання й розвитку в даному напрямку.
 
 
 
    Наприкінці лекції студентам і присутнім колегам-викладачам було запропоновано інтерактивне завдання, з яким всі успішно справились і отримали позитивні емоції для подальшого навчання та роботи.
 
 
    В цілому, лекція к.е.н., доцента Ільків Лілії Анатоліївни пройшла в позитивному теоретично-практично-дискусійному форматі, була проведена на високому науковому і навчально-методичному ріні та отримала позитивні відгуки колег і студентів.
 
 
 
Мірзоєва Т.В. д.е.н., професор кафедри економіки
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook