Профорієнтаційні заходи кафедри обліку та оподаткування: підводимо підсумки за осінь

23 листопада 2023 року
Впродовж листопада місяця викладачі кафедри обліку та оподаткування продовжували профорієнтаційні зустрічі із школярами київських шкіл, знайомлячи їх зі славною історією Національного університету біоресурсів і природокористування України та економічного факультету, з перспективами навчання за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» (ОП «Облік і аудит»).
 
Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Вдалий вибір професії - це одна з головних складових людського щастя, усвідомлення власної цінності в соціумі. Адже робити, те що тебе цікавить, приносить радість, – одна з важливих умов повноцінного життя.
Професія визначає і соціальний статус, і затребуваність у житті, і навіть рівень матеріального добробуту. Тому так важливо подбати про те, щоб отримати максимум інформації про майбутню професію. Щоб точно знати, чим займатиметься представник тієї чи іншої професії треба розібратися в її сутності, змісті та вимогах, що ставляться до тих чи інших фахівців.
 
 
 
Так, 1 листопада доцентка Світлана Дерев’янко та старший викладач Олег Криворот відвідали спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №92 імені Івана Франка м.Києва.
 
 
Облік – це не лише універсальна мова бізнесу, а й мистецтво, уся краса якого не завжди очевидна сторонньому спостерігачу, але яка повністю розкривається перед професіоналом. Облік забезпечує достовірною, об’єктивною, доречною та дохідливою інформацією про фінансовий стан і наслідки діяльності підприємства всіх користувачів: власників та керівників, акціонерів, інвесторів, органи державного управління тощо.
Професія бухгалтера вимагає надзвичайного таланту і терпіння. Але тим, хто її опанував, дається особливий дар бачити за цифрами складний світ економіки у її взаємозв’язках і гармонії. До цих слів сьогодні міг би приєднатись керівник кожного успішного підприємства. Адже важко переоцінити роль, яку відіграють фахівці з обліку і оподаткування, задовольняючи інформаційні потреби на всіх рівнях управління, забезпечуючи можливість прийняття адекватних управлінських рішень у мінливому ринковому середовищі. Саме таких фахівців у сфері бухгалтерського обліку, аналізу, аудиту та оподаткування вже понад 70 років готує економічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України. Школярів знайомили з можливими новаціями у правилах прийому на 2024р.
 
 

 
Відбувся діалог викладачів кафедри із учнями та педагогами шкіл щодо привабливості вступу й навчання за спеціальністю 071«Облік та оподаткування» (ОП «Облік і аудит»). Після завершення виступів учні проявили зацікавленість стосовно поданої інформації і далі зустріч переросла у діалог «запитання-відповіді».
Неабиякий інтерес у школярів викликала вікторина на знання бухгалтерської та аудиторської термінології, яку підготував Олег Криворот. За її результатами учні отримали солодкі призи.
 
2 листопада доцентка Тетяна Слєсар завітала до спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №113 технологічного та спортивного профілю навчання міста Києва, щоб запросити продовжити навчання в ньому, зокрема на економічному факультеті за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» (ОП «Облік і аудит»).
 
 
Школярів цікавить не лише рейтинг ВНЗ серед українських та зарубіжних закладів освіти. Цікавились одинадцятикласники і дозвіллям студентів. Тетяна Миколаївна розповіла про можливості займатись спортом в різних секціях. Викликала інтерес розповідь про наявність професійних танцювальних колективів та виконавців музичних творів.
Завершилась зустріч обговоренням зростання ролі бухгалтерської професії в суспільстві та її вагомості, можливості обіймати посади не лише головного бухгалтера, аудитора чи контролера, а й судово-економічного експерта. Крім того обговорювалась можливість проходження зарубіжного навчання і стажування.
 
 
3 листопада доцентки Наталія Кузик та Катерина Шевчук відвідали спеціалізовану школу І - ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської та італійської мов №130 імені Данте Аліґ'єрі міста Києва, де зустрілись з учнями 10 – 11 класів.
 
 
Організована зустріч мала на меті зорієнтувати школярів у виборі майбутньої професії та ознайомлення з перспективами навчання в НУБіП України за ОП «Облік і аудит» зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування».
З розповіді викладачів учні дізналися про перспективи навчання, матеріально-технічну базу університету та сучасне програмне забезпечення навчального процесу, професійний досвід викладачів кафедри обліку та оподаткування й інших кафедр НУБіП України, можливості закордонного навчання та стажування.
Було акцентовано увагу на розуміння важливості підготовки до ЗНО. Це має бути фундаментальна, систематична підготовка, оскільки тести охоплюють річні теми із сьомого до одинадцятого класу. Це надзвичайно великий обсяг інформації, а тому потрібно готуватися дуже сумлінно і, звісно, отримати високий результат, щоб стати здобувачем ОП «Облік і аудит» в НУБіП України.
 
 
Школярі із задоволенням прийняли участь у запропонованій вікторині щодо початкових знань в галузі обліку та оподаткування і засвідчили свою обізнаність в економічній сфері. Результати проведеної вікторини показали, що школярі володіють окремими економічними термінами, мають зацікавленість до такої галузі знань.
 
 
10 листопада на запрошення доцентки Оксани Ганяйло на день відкритих дверей завітали учні 11-х класів спеціалізованої школи I-III ступенів з поглибленим вивченням французької мови №269 міста Києва. Випускникам та їх наставникам сподобались затишні, сучасно обладнані аудиторії та лабораторія кафедри, зацікавили особливості навчання в змішаному форматі, з використанням системи Elearn.
 
 
Гості мали можливість завітати на лекції та практичні, відчути навчальну атмосферу нашої alma-mater, відвідали Музей грошей і навіть Ботанічний сад НУБіП, гарний в будь яку пору року.
 
 
Щиро дякуємо директорам спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №92 імені Івана Франка міста Києва Рузанні Арайківні Соломасі, спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №113 технологічного та спортивного профілю навчання міста Києва Наталії Борисівні Щенявській, спеціалізованої школи I-III ступенів з поглибленим вивченням французької мови №269 міста Києва Олені Федорівні Балашенко, спеціалізованої школи І - ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської та італійської мов №130 імені Данте Аліґ'єрі міста Києва Наталії Іванівні Кузьменко за надану можливість поспілкуватися із учнями і презентувати спеціальність 071 «Облік і оподаткування» (ОП «Облік і аудит»), економічний факультет та університет. Сподіваємося, що учні вищезгаданих шкіл поповнять ряди студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України.
 
Світлана ДЕРЕВЯНКО, доцентка
кафедри обліку та оподаткування
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook