Проєкт від Британської ради: працюємо на результат!

22 листопада 2023, 10:48
    Участь у міжнародному семінарі з підвищення кваліфікації в рамках Twinning проєкту «Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development», що був організований Університетом Реддінга (Велика Британія) стала натхеннняим кроком для написання грантової заявки та отримання фінансування від British Council для реалізації спільного проєкту «Supporting Women's Leadership in Education».
     Минулого тижня Британська рада оголосила результати конкурсного відбору, відповідно до яких проєктна заявка, поданана економічним факультетом НУБіП України, отримає фінансування на реалізацію проєкту протягом наступного року: з 15.01.2024 року по 31.12.2024 року.
    Гендерна рівність та різноманіття у вищій освіті України стали невід'ємною частиною дискусій сучасного освітнього сектору. Незважаючи на те, що у цій сфері працює велика кількість кваліфікованих жінок, вони натрапляють на перешкоди при здобутті лідерських позицій. В останні роки спостерігається тенденція до зменшення представництва жінок на керівних посадах в освіті.
   Дані свідчать про те, що чоловіки здебільшого займають ключові посади: 40% директорів установ середньої освіти, 90% ректорів вищих навчальних закладів та 83,3% міністрів освіти – це все чоловіки. Така нерівномірність у розподілі лідерських ролей лише посилює гендерну нерівність, адже висококваліфікованим жінкам часто ускладнено отримати доступ до високих посад та приймати стратегічні рішення.
   Для забезпечення справедливих умов та рівних можливостей в освітньому секторі необхідно активно працювати над створенням політик, спрямованих на зменшення гендерних бар'єрів та підтримку жінок у досягненні високих посад і прийнятті стратегічних рішень в освіті.
    Метою цього проєкту є генерування знань, розбудова потенціалу та розробка політики, яка створить більше можливостей для жінок у керівництві вищими навчальними закладами в Україні.
    Завданнями проєкту є:
  • (1) Продемонструвати переваги зміцнення ґендерної рівності у вищих навчальних закладах та освітньому лідерстві;
  • (2) Сформувати детальне розуміння ґендерних викликів та можливостей у вищих навчальних закладах України;
  • (3) Навчити жінок-лідерок (або потенційних лідерок) навичкам лідерства, управління та співпраці;
  • (4) Розробити План ґендерної рівності для НУБіП України з метою впровадження ґендерної рівності в закладі.
  • (5) Обмін досвідом та методологіями дослідження лідерства у вищій освіті та процесу розробки політики у секторі вищої освіти в Україні.
   Реалізація проєкту покликана допомогти закладам вищої освіти побудувати партнерства та розпочати системні зміни, пов’язані з проблемою недостатнього представництва жінок на керівних посадах у вищій освіті.

 

Юлія Негода,
заступник декана з наукової роботи

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook