День відкритих дверей у НУБІП України для майбутніх випускників

16 листопада 2023 року

   16 листопада 2023 року студенти Ірпінського фахового коледжу взяли участь у Дні відкритих дверей НУБіП України. Університет гостинно відчинив свої двері й зустрів майбутніх абітурієнтів.

   З вітальним словом до майбутніх вступників звернувся ректор університету, доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України та НААН України Станіслав Ніколаєнко, розповів про славетну історію базового закладу, його структуру та місце в рейтингах вишів України, потужний професорсько-викладацький склад, матеріально-технічну базу, міжнародні зв’язки, а також наголосив на можливості навчання за передовими освітніми технологіями, програмами подвійного дипломування та можливістю проходження виробничого стажування за кордоном.

   Сергій Ковалевський, відповідальний секретар приймальної комісії НУБіП України, наголосив на особливостях вступної компанії 2024 року.

   Студентів економічного відділення, учасників Дня відкритих дверей, привітав декан економічного факультету, доктор економічних наук, професор Анатолій Діброва та інші співробітники кафедр. Анатолій Дмитрович розповів майбутнім абітурієнтам про переваги навчання, особливості студентського дозвілля, привабливі перспективи працевлаштування за фахом у майбутньому та запропонував майбутнім абітурієнтам продовжити знайомство з кафедрами факультету: економіки, обліку та оподаткування, фінансів, банківської справи та страхування, організації підприємництва та біржової діяльності.

   Студентів-економістів у стінах університету гостинно вітала завідувачка кафедри економіки, доктор економічних наук, професор Вікторія Байдала, яка поділилася з майбутніми економістами секретами навчання на економічному факультеті за спеціальністю «Економіка».

   Завідувач кафедри обліку та оподаткування, кандидат економічних наук, доцент Володимир Литвиненко акцентував увагу потенційних вступників на особливостях та перевагах спеціальності «Облік і оподаткування», її сьогоднішній затребуваності на ринку праці та запросив студентів продовжити навчання за освітнім ступенем бакалавра.

  

   Студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» відвідали унікальну навчально-наукову лабораторію «Музей грошей, банківської справи та страхування». Завідувач кафедри банківської справи та страхування, кандидат економічних наук, доцент Вікторія Костюк познайомила потенційних абітурієнтів із форматом лабораторії, яка дозволяє глибоко вивчати історію грошей, розвитку банківської і страхової справи у світі і в Україні за 2000 років, краще засвоювати новітні тенденції у цих сферах, розвивати банківські та страхові продукти.

   Завідувач кафедри фінансів, доктор економічних наук, професор Наталія Швець, запропонувала майбутнім фінансистам зіграти у профорієнтаційну квест-гру «YOUR FAMILY BUDGET», яка дає змогу не лише розібратися у лабіринтах своїх виборів та бажань, а й чітко розставити пріоритети професійного спрямування, що дозволить швидше та ефективніше досягати поставлених фінансових цілей.

  

   Гостинно зустрів випускників коледжу спеціальності «Харчові технології» факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

   На початку зустрічі декан факультету, доктор технічних наук, професор, академік АН вищої освіти України Лариса Баль-Прилипко розповіла про спеціальності факультету, їх актуальність та переваги, познайомила студентів з професорсько-викладацьким складом, їхніми здобутками та досягненнями й запропонувала абітурієнтам, об’єднавшись у мікрогрупи, продовжити очне знайомство з матеріально-технічною базою кафедр факультету.

   Випускники коледжу ознайомилися з можливостями та функціями смарт-робота Thermomix, а також взяли участь у приготуванні грибного супу-пюре, потім провели дегустацію приготованої страви. З цікавістю відвідали майстер-клас з технології приготування ковбасних виробів та фаршу, спостерігаючи за технологічним процесом.

  

 

   І, звичайно, родзинкою цього заходу було проведення майстер-класу з приготування бургерів, де студенти здобули нові навички та враження. Після творчого процесу вони насолоджувались дегустацією.

 

 

   Завітали майбутні абітурієнти й на кафедру громадського здоров’я та нутриціології, де з цікавістю оглянули лабораторії кафедри, спробували на собі можливості деякого діагностичного обладнання.

   Такий креативний підхід викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК зацікавив випускників коледжу і вже незабаром вони приєднаються до студентів університету.

   Студентів-маркетологів радо прийняв факультет аграрного менеджменту. Цікавим і пізнавальним було слово від декана факультету, кандидата економічних наук, доцента Анатолія Остапчука. Під час зустрічі Валерій Бондаренко ознайомив студентів з можливостями кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі, а Олена Ковтун розповіла деталі про кафедру адміністративного менеджменту та зовнішньо-економічної діяльності. Обговорили можливості та переваги навчання, дозвілля, а також участь у проведені наукової роботи, адже пошук особливих рішень та креативностей є найважливішим у роботі кожного маркетолога. Отримали відповіді від декана факультету на важливі питання, що хвилюють абітурієнтів, для того, щоб вже зараз приділити увагу вагомим аспектам отримання вищої освіти.

   Студенти спеціальності «Комп’ютерна інженерія», майбутні фахівці в галузі ІТ-технологій, відвідали факультет інформаційних технологій та кафедру автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка. На факультеті їх гостинно зустріли декан, доктор педагогічних наук, професор Олена Глазунова та завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент Дмитро Касаткін. Дмитро Юрійович провів для студентів детальну екскурсію лабораторіями факультету, де вони ознайомились із сучасним обладнанням. Студенти переконалися, що, навчаючись у НУБіП України, вони зможуть здобути важливі фахові навички в галузі комп’ютерної інженерії, комп’ютерних наук та інженерії програмного забезпечення.

  

 

   Олена Григорівна розповіла студентам про особливості вступу на факультет та відповіла на їхні запитання. Студенти були впевнені, що, здобувши вищу освіту в НУБіП України, вони стануть висококваліфікованими фахівцями та будуть затребуваними на ринку праці. Також студенти зустрілись із представниками кафедри автоматики та робототехнічних систем, доктором технічних наук, професором Ігорем Болботом та кандидатом технічних наук, доцентом Миколою Кіктєм. Вони ознайомили майбутніх абітурієнтів із освітньою програмою «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та перспективами, які відкриваються перед фахівцями в цій галузі.

 

   Колектив та студентство коледжу щиро висловлює подяку Станіславу Ніколаєнку, деканам факультетів та співробітникам кафедр за можливість бути присутніми на Дні відкритих дверей. Ми високо цінуємо теплу атмосферу гостинності, яка відчувалася впродовж заходу, перебуваючи в стінах рідного університету.

Наталія Лісовська, Тетяна Семененко,

завідувачки відділень

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook