Розпочала роботу Науково-технічна рада Міндовкілля

17 листопада 2023 року
Міндовкілля

       16 листопада 2023 року відбулося перше засідання нового складу Науково-технічної ради Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, що була утворена наказом Міндовкілля від 12.06.2023 р. № 408 як консультативно-дорадчий орган міністерства з питань реалізації науково-технічної політики, формування перспективних напрямів науково-технічного розвитку, впроваджень досягнень науки, техніки і технологій у сфері охорони навколишнього природного середовища. До складу ради включено 84 провідних вчених та фахівців у галузі екології, захисту довкілля та природокористування. За основними напрямами науково-технічної діяльності також створено 8 секцій ради.


        Відкрив засідання перший заступник міністра Олександр Краснолуцький, який наголосив на особливій увазі міністерства до активізації наукових досліджень у напрямку оцінки екологічної шкоди та збитки завданих довкіллю від російської агресії, а також відновленню постраждалих екосистем.
        Науково-технічна рада обрала головою директора Інституту гідробіології НАН України, доктора біологічних наук, професора Сергія Афанасьєва. Головою секції «Збереження біорізноманіття, заповідна справа та охорона земельних ресурсів» обрано завідувача кафедри землевпорядного проектування НУБіП України, доктора економічних наук, професора Андрія Мартина.
Науково-технічна рада Міндовкілля розпочала роботу над тематикою наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних ) розробок Міндовкілля на 2024-2026 роки, що продовжиться на наступних засіданнях.

Заступник декана факультету землевпорядкування
Олександр Шевченко
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook