Аграрна наука – виробництву
Аграрна наука – виробництву
17 листопада 2023 року
Вклоняюсь низько праці хлібороба,
За урожай, за хліб отой святий,
Що він ростить і робить першу спробу,
Щоб хліб сіяв - неначе золотий.
Від самого ранку до пізньої ночі аграрії та фермери України невпинно працюють, забезпечуючи країну всім необхідним. Без жодних вагань їх праця є важкою і клопіткою. Україна обдарована родючими землями та ідеальними умовами для створення якісного продукту. Деякі навчаються на агрономів у вищих навчальних закладах, а деякі ціле життя працюють на полях і фермах. Держава запровадила свято на честь працівників сільського господарства, щоб визнати тяжку працю та показати шанобливе ставлення до агрономів та фермерів. День працівників сільського господарства України щорічно святкують у третю неділю листопада, в 2023 році припадає на 19 листопада. Це свято було засновано в 1993 році.
Сільськогосподарська галузь для української держави завжди була однією із пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни. Українські поля багаті на чорноземи та родючі землі.
На початку незалежності України аграрний сектор отримав нове дихання, доступ до найбільш ефективних закордонних технологій і методів обробки землі. Це дозволило організувати агропромислову галузь, як одну з найбільш важливих стратегічних напрямів не тільки в економічному відношенні, але і активною політичною та геополітичною складовою життєдіяльності українського суспільства.
Питання організації виробництва та підтримки продовольчого забезпечення для нашої держави актуальні в усі часи. Від цього залежить не тільки життєздатність і самодостатність країни та суспільства, але й безліч найрізноманітніших напрямків людської діяльності.
В бібліотеці коледжу організована книжкова виставка « Аграрна наука – виробництву», на якій студенти коледжу мали можливість ознайомитися з матеріалами про сучасні технології виробництва сільськогосподарської продукції, техніку сучасного зразка, інноваційні технології вирощування і збирання основних овочевих і польових культур, ознайомитися з досвідом передових господарств регіону.
Віта Кіруха, завідувач бібліотеки