МСФЗ 2023: особливості застосування в умовах ризиків

9 листопада 2023 року

На Всеукраїнському науково-практичному семінарі  «Облік, оподаткування та аудит: нові реалії та виклики часу», який відбувся 9 листопада 2023 року в дистанційному форматі для слухачів економічного профілю на базі кафедри обліку та оподаткування економічного факультету НУБіП України було розглянуто актуальні питання щодо застосування міжнародних стандартів фінансової звітності та український земельний фонд.
Першим відбувся виступ д.е.н. професора кафедри обліку та оподаткування НУБіП України Любов ГУЦАЛЕНКО на тему: «Ринок землі: реалії України та досвід Польщі». 
В Україні на даний момент один з найбільших земельних фондів в Європі з родючою і плодовитою землею, тому ця тема є актуальною на сьогодення. Любов ГУЦАЛЕНКО в своїй доповіді ознайомила учасників з періодами розвитку землі в Польщі та провела аналогію з ситуацією в Україні.
Учасники тренінгу проаналізували земельну карту Європи та провели порівняльний аналіз земельного ринку та фонду України і Польщі. Усі присутні жваво комунікували між собою та підтримували дискусію.
Наступним доповідачем наукового тренінгу був Анатолій ВЕНГЕР – бізнес-тренер та консультант з питань податкового та господарського права ТОВ «Тренінгово-консалтингова компанія «Азимут». Він підняв одну з актуальних тем в обліку «МСФЗ 2023: ключові зміни в обліковій політиці. Таксономія фінансової звітності за МСФЗ».
Анатолій ВЕНГЕР ознайомив учасників всеукраїнського наукового тренінгу із змінами які відбулися в МСФЗ, а саме зробив детальну доповідь про звіт “Розкриття інформації про облікові політики”, надані в МСБО 1 "Подання фінансової звітності", який був випущений у лютому 2021 року, в якому було змінено пункти 7, 10, 114, 117, і 122, додано пункти 117А-117Ґ, також  вилучено пункти 118, 119 та 121.

 Учасники семінару мали змогу задати питання доповідачам та обмінятися своїми поглядами на розглянуті теми.

Оксана ДАНІЛОЧКІНА,
доцент кафедри обліку та оподаткування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook